15.12.2013

Kauniiden tähtitorttujen julkinen salaisuus



on hyvin yksinkertainen. Kyse on järjestyksestä, jossa tortut rukataan kasaan. Opin lapsena jo, että ensin laitetaan hillo, sitten vasta käännetään sakarat, mutta siitä seurasi aina hirveä sotku ja paistossa irti auenneita sakaroita ja surullisen tahraisia torttuja.

Kauniit ja siistit tähtitortut saa tekemällä näin:





Ensin leikkaa torttuneliöihin vinoviillot.




Sitten taita joka toinen kulma keskelle ja paina kiinni sormella.
Voitele tässä välissä sakarat, jos tahdot, mutta se ei ole välttämätöntä. Tortut saavat väriä uunissa ilman voiteluakin.





Pursota (tai lusikoi) torttuihin hillosilmä. Paista.

Koristele paiston jälkeen jäähtynet tortut sihtaamalla hieman tomusokeria torttujen pintaan ja nauti tuoreena ja kauniina.

. . .

Ei kommentteja: