5.3.2014

Kirjat, joita luen: Decorative Sugar Flowers for CakesOlisin ruoanlaittokirja-addikti, mikäli budjettini antaisi myöten. Rakastan keittokirjoja ja leivontakirjoja ja ruokaan liittyvä historiakin kiinnostaa.
Erilaiset erikoistekniikoihin keskittyvät opukset ovat vakiot kuolauksen kohteeni ja Adlibris paikka, jossa ikkunaostostelen ja haaveilen.

Sieltä tulin ostaneeksi myös tämän Decorative Sugar Flowers for Cakes-kirjan.

Kuten nimikin kertoo, kirjassa keskitytään kukkamassasta valmistettujen koristekukkien tekoon. Erilaisia kukkalajeja käydään läpi noin 40 kappaletta; mukana esimerkiksi lilja, narssissi, freesia sekä orvokki.

Valmistusohjeiden lisäksi kirjassa käsitellään koristekukkien valmistukseen tarvittavia välineitä ja kerrotaan kukkamassan käsittelystä sekä valmistuksesta resepteineen.

Jokaisen kukan valmistus käydään läpi vaihe vaiheelta huolellisesti kuvitettujen ohjeiden avulla.
Ohjeet sekä niihin kuuluvat tekstit ovat selkeitä ja helposti ymmärrettäviä.

Kirja on täsmäopus realististen koristekukkien valmistukseen, mutta kirjan tekniikoita voi varmasti soveltaa myös fantasiakasvien teossa.

Pidin kirjan teknisestä annista paljon, mutta tekstin hieman holhoava sävy häiritsi paikoin. Tätimäinen toteutus ei kuitenkaan estä minua käyttämästä kirjaa sen aiottuun tarkoitukseen: kukkien valmistukseen.

. . .

Mary Ford: Decorative Sugar Flowers for Cakes
Michael O'Mara Books Ltd (1998)
Kieli: Englanti

. . .

Tätä viestiä ei ole sponsoroitu tai siihen vaikutettu millään tavalla. Ostin kirjan itse. 

Ei kommentteja: