13.3.2014

Vuoteen mahtuu monenlaista


Edellisen kerran reflektoin menneitä projekteja suunnilleen vuosi sitten.
Selasin viestiarkistoa ja jäin miettimään, mihin ihmeeseen se vuosi taas katosi. Antoisia tapahtumia on ollut vaikka kuinka ja näin taaksepäin katsellessa kuluneet 12 kuukautta ovat olleet hyvät.
Se on tärkeää, sillä se kertoo, että olen alkanut ymmärtää, mikä tekee juuri minusta onnellisemman ihmisen.

Välillä on hyvä pysähtyä hetkeksi ja miettiä, mistä on tullut ja minne seuraavaksi mahdollisesti tahtoisi mennä. Leipuri-kondiittorina pysähtyminen ja miettiminen on luontevaa tehdä leivonnaisten kautta, ainakin täällä blogissa.

Keväällä minun olisi kuulunut leipoa pääasiassa leipää ja pullaa, mutta syystä tai toisesta päädyin tekemään enemmänkin kakku- ja koristetilauksia. Valmistin muun muassa koulussa 'Eläinten Sirkus'-kakun samalle henkilölle, jolle aiemmin olin tehnyt keltaisen Angry Birds-kakun.Valmistin myös koristeita. Muun muassa tämän temppupyörän marsipaanista.
Sitten vaihtui aika huhtikuuksi ja päätin hoitaa päättötyöni valmistuksen alta pois ajoissa, jottei se jäisi roikkumaan. Tein kolme valkosuklaa-marjakakkua, jotka pikeerasin kaikki hieman eri tavalla.

Innostuin silloin myös erikoisruokavalioleivonnasta aiheeseen liittyvän kurssin myötä.
Vietämme vappua melkein joka vuosi ystäväperheen kanssa ulkona käyskennellen ja hyvää ruokaa syöden. Vapun kahvipöytään tein päivän hengen mukaisesti aatteiltaan punertavan täytekakun. Sitä oli hyvä syödä kahvikuppi kädessä työväenmusiikin soidessa taustalla.


Toukokuun lopussa sovin valmistavani tulevana kesänä marsipaanisen hääparikoristeen. Harjoittelin ensin ja tein lopullisen koristeen sitten varsinaisen hääpäivän alla.

Kesälläkin piti kiirettä.
Tyttäreni täytti kuusi vuotta ja toivoi My Little Pony-synttäreitä. Minähän järjestin. Kakku oli toiveiden mukaisesti minttusuklainen, mistä tunsin suklaan ystävänä ylpeyttä.
Maalasin kaikille lapsivieraille omat poniaiheiset keksit kiitospussukoihin laitettaviksi.
Veljenpoikani ristiäisiin sain leipoa seuraavan kakun. Poika on kasvanut jo aivan valtavasti. 

Pääsin myös irroittelemaan, kun äitini pyysi saada syntymäpäiväkseen Klonkku-aiheisen kakun. Äidillä on onneksi samanlainen huumorintaju kuin itselläni, joten pääsen tekemään hänelle kaikkea hienoa aina.

Kesän lopussa aloitin työssäoppimisen ihan mahtavassa paikassa. Siitä jäi käteen paljon uutta osaamista.
Syksyllä valmistin ystävälle Helinä-Keiju-kakun. Samaiselle ystävälle menivät joitakin viikkoja takaperin leipomani Batman ja Nalle Puh.

Osallistuin syyskaudella Ravintolapäiväänkin myymällä makeisia. Kokemus oli niin positiivinen, että suunnitelmissa on osallistua uudestaan. Ensi kerralla ajatuksena ei kuitenkaan ole myydä makeisia, mutta palaan siihen aiheeseen lähempänä uudelleen.Ystävän tytär täytti vuosia ja kakun päälle pyydettiin Pingua ja Pingaa. Olen päässyt tekemään jo vaikka kuinka monta omista suosikkihahmoistani joko kakkuina tai koristeina. Aivan mahtavaa.


Sitten meninkin valmistumaan. Ohhoh, kuinkas niin pääsi käymään.
Jäi kyllä kova ikävä kunnon laitteita ja työskentelytiloja. Kotona on verraten ahdasta ja turhan vähän kylmätilaa. :)

Jouluna maistelin suklaatäytteisiä tuulihattuja, Uudenvuoden tienoilla päätin kokeilla vihdoin strösselien valmistusta ja sitten teinkin muuten vain nörttihenkisenä ihmisenä Barad-dûr-kakun.

Vuoden alku onkin ollut eri tavalla kiireistä aikaa. En ole vielä töissä, joten ennätän leipoa (ja bloggailla) enemmän kuin laki sallii.
Tein minttukakkua.

Olen tehnyt italianmarenkeja, ranskalaisia marenkeja ja jopa mangomarenkeja.

Näistä tarteleteista olen ylpeä. Ne onnistuivat moitteettomasti.

Vuoteen on mahtunut niin paljon, ettei kaiken näyttämiseen tai kertomiseen ole edes tilaa. Taaksepäin vilkaiseminen on ollut energisoivaa.

Nyt olen taas uudelleen innostunut erikoisruokavalioista. Olen onnekas, että voin syödä melkein mitä tahansa, mutta kaikki ystäväni eivät ole yhtä onnekkaita. Paitsi ammatillinen kiinnostus, minulla on myös henkilökohtainen motiivi oppia luovimaan erilaisten leivonnaisten metsikössä.

Kuluneen vuoden aikana olen saanut lisää varmuutta tekemiseeni ja luottoa omaan osaamiseeni. Ammattilaisena olen vasta ihan alussa ja odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea eteen vielä tulee.

. . .

Ei kommentteja: