21.4.2014

Kirjat, joita luen: Whoopie PiesWhoopie-leivokset ovat helppoja ja hauskoja herkkupaloja, jotka sopivat muffinien ja cup cakejen haastajiksi kahvipöydässä. Pohjien ja täytteiden makuja vaihtelemalla leivoksiin saa kivasti variaatiota.

Jos whoopie-leivokset kiinnostavat, Whoopie Pies-kirja ei varmastikaan petä lukijaansa. Kuten kansitekstikin jo kertoo, lukuisat reseptit ja ehdotukset erilaisista makuyhdistelmistä riittävät viihdyttämään hartaampaakin leipuria hetkeksi.

Kirjan alussa on hieman historiaa ja tietoa whoopieista noin yleensä; niiden säilytyksestä sekä valmistuksesta.

Kirja etenee tarjoamaan vinkkejä pohjien ja täytteiden yhdistelyyn sekä valmiiden leivosten koristeluun ja jatkaa sitten ensin erilaisten pohjien resepteillä ja seuraavaksi täytteiden ohjeilla.

Aivan viimeisenä on mm. vinkkejä (amerikkalaisista) paikoista, joista hankkia materiaaleja sekä käännöstaulukko aineksille.


Kirjassa on paljon hyvää.
Ensimmäisenä on hyvä mainita valtaisa positiivisuus, joka kirjasta suorastaan huokuu lukijalle asti. Nimet makuyhdistelmille ovat hauskoja ja kirjan sävy on mukavan rento.
Reseptejä on lukuisia ja niiden voi luottaa toimivan asiallisesti leipurilla kuin leipurilla. Ohjeet ovat helppotajuisia ja vaihtoehtoja on tarjottu myös erikoisruokavalioille.

Kirjassa on myös puutteita.
Sisällössä on paljon ylimääräistä, kuten whoopie-faktoja, joiden yhteys muuhun sisältöön on hieman irrallista.
Reseptit ovat toimivia, se on totta, mutta tilavuusmitoissa (saatan tosin olla ainut, jota tämä häiritsee).  Olisin myös kaivannut enemmän kuvia.

Kaikenkaikkiaan Whoopie Pies on  toimiva apuri maistuvien herkkujen valmistukseen, mutta sopivampi kotikeittiöön pikemminkin kuin ammattikäyttöön. Voisin kuvitella sen käyvän erinomaisesti lahjaksi aloittelevalle leipurille tai leivonnasta innostuneelle teinille.
Ihan toimiva ostos, mutta alkuinnostuksen jälkeen sellainen teos, joka tuppaa minulla helposti jäämään pölyttymään hyllyyn.

. . .

Whoopie Pies 
Chronicle Books LLC 2010

Kieli: Englanti

. . .

Tätä viestiä ei ole sponsoroitu tai siihen vaikutettu millään tavalla. Ostin kirjan itse.

. . .

Ei kommentteja: