20.6.2014

LeivontamaratonTänään oli leivontapäivä. 
Olen ollut nyt viisi viikkoa kiireapulaisena leipomassa päivätyöksi ja sen huomaa parhaiten siitä, että kotileivonta on vähentynyt radikaalisti. Onneksi kuitenkin on viikonloput, jolloin ehtii tehdä kotonakin vähän jotain. Nyt tosin on edessä kuukauden mittainen pätkä lomailua, kun heinäkuu on töissä niin hiljainen, ettei minua taideta tarvita siellä. Se on vähän harmi, sillä tykkään työstäni.

Mutta tänään oli leivontaa!
Aloitin aamusta keittämällä ensimmäiseksi limecurdin, jonka tarvitsin valkosuklaa-limeleivoksiin. Se piti saada ensin jäähtymään ja sitten nappeina pakkaseen jäätymään, jotta leivosten valmistus sujuisi mutkitta.

Limecurdin jälkeen tein satsin digestivemurua ja painelin leivosrenkaalla pieniä pohjia. Nekin päätyivät pakkaseen muutamaksi tunniksi, jotta niitä olisi mahdollista käsitellä.

Sitten pyöräytin satsin karppisokerilla makeutettuja mangomarenkeja.
Menen huomenna ystävien luokse kylään ja nämä ovat lahja ruokavaliota noudattavalle ystävälleni.

Hasselpähkinäjauheesta valmistetut macaronleivospohjat olivat täysin ylimääräinen proggis tälle päivälle. Minulla sattui olemaan sopivasti aikaa ja tarvittavat materiaalit hankittuna, joten äkkiäkös nuo valmistuivat. En vielä täyttänyt niitä, sillä minulta loppuivat suklaat kesken ja näin juhannusaattona kaupat olivat ehtineet jo mennä kiinni. Pakkasin ne kuitenkin rasiaan odottamaan sunnuntaita ja kauppojen avautumista.

Valmistin myös lakritsa-suklaaleivoksia samalla tekniikalla kuin valkosuklaa-limeleivoksia. Mousse kätkee sisälleen kastikesydämen.
Nämä mousseleivokset olivat ihan kokeilun ja tuotekehittelyn vuoksi valmistettuja, mutta ne onnistuivat niin hyvin, että kehtaan viedä ne tuliaisiksi sunnuntaivierailulleni ystävälle. Tarkoitus on viettää sunnuntai piirtämisen ja paperiaskartelun merkeissä. Ja nyt vähän leivostenkin.

Sitten leivoin vielä puolilitraisen leipätaikinan, josta sain mukavasti kaksi suurta limppua. Käytin leipään vehnäjauhoja ja valmista sämpyläjauhosekoitusta melkolailla 1:1 ja lopputulos oli maukas.

Aikamoinen päivä, mutta myös hauska. Ja sehän on tärkeintä.

Ei kommentteja: