23.10.2014

Inspiraatiokimara HalloweeniinKurpitsajuhla on ovella ja päätin se mielessäni kaivella blogin arkistojen syövereistä jokusen reseptin, jotka voisivat inspiroida Halloween-herkkujen tekoon. 
Kuvan kurpitsalyhty on toistaiseksi ensimmäinen ja ainut, minkä olen ikinä tehnyt, mutta se oli kyllä hauskaa puuhaa.

Kurpitsan sisuksista voisi tehdä vaikka kurpitsasosekeittoa, joka on sopivasti mausteista ja lämmittävää näin syksyn kääntyessä kohti talvea.

Jos pikeerillä läträys innostaa, voi aina koristella kauhistuttavia keksejä. Frankensteinin Hirviö-aiheisten keksien vaihekuvitetut ohjeet löydät täältä.

Tein Klonkku-kakun alunperin äidilleni, mutta vastaavanlainen pään muotoinen kakku toimisi taatusti kekkereissä kuin kekkereissä.
Söpömpää halloweenia edustavat nämä Monster High-cupcakesit.
Muotokakun sijaan voi aina joko pikeerata kakun pintaan koristuksia tai sitten vaikka maalata, kuten tässä vähän rujommassa komedia/tragedia-kakussa.Ja koska on syksy, voi skipata halutessaan kauhut ihan täysin ja nautiskella vaikka omenatarteleteista.
Näiden Monster High-kallokeksien ideaa voisi helposti soveltaa myös toisenlaisiin kallokekseihin. Taustatkin voi halutessaan jättää pois. Sen kun vain maalaa valkoiselle pikeeripohjalle mustalla elintarvikevärillä kalloja eri muotoisina ja näköisinä.
Omenaiset toffeet sopivat myös syksyyn ja halloweeniin, vaikka eivät ole yhtään kamalia.
Jälkiruokapöytään voisivat sopia nämä suklaiset mousseleivokset, joiden sisältä valuu mustaa lakritsakastiketta, kun niihin leikkaa lusikalla.
Ja kun kekkerit ovat ohi, voi rentoutua keittelemällä ihanaa chaita ja käpertymällä höyryävän mukillisen kanssa viltin kätköihin. Chai masalan resepti löytyy täältä.


. . .

Ei kommentteja: