25.10.2014

Virkistysmatka NuuksioonHarkitsen tuota otsikkoa vielä. Virkistysmatka voi olla vähän vääränlainen sana kuvaamaan muutaman päivän takaista Nuuksiopyrähdystäni. Kuntourakka voisi toimia paremmin, tai kevyt rääkki, jonka aikana oli oikein hauskaa, mutta jonka jälkeen väsytti ihan pipona.

Oli miten oli, kävin kaverini kanssa patikoimassa Nuuksion kansallispuistossa täällä Espoossa. Otimme kevyet eväät, eli teetä ja Pågen-pullaa ja läksimme liikkeelle tuhottoman aikaisin. Menimme ensin junalla Espoon Keskukseen ja siitä bussilla 85 Haukkalammentien pysäkille.

Kävelimme pysäkiltä Haukkalammentietä pitkin ja olimme perillä Haukkalammella hieman vajaa tunti ennen auringonnousua. Siellä näytti suunnilleen tuollaiselta, eli pimeältä ja aika aavemaiselta. Oli myös uskomattoman hiljaista, kun puoli Suomea varmaan nukkui vielä siinä vaiheessa ja liikenteen ääntä ei kuulunut lainkaan.

Läksimme Haukkalammelta kohti Mustalampea kun oli vielä pimeää ja padolle päästyämme oli jo hieman valoisampaa.

Kärvensimme jonkun aikaa muutamaa halkoa näpit jäässä teetä hörppien ja pullaa syöden. Siinä oli aikaa ottaa useampi kuva, vaikka kauemmin taisin viihtyä tuossa nuotion kyljessä. Oli kylmä!

Aloitimme reissumme Punarinnankierrosta seuraten. Kävelimme sitä pitkin Valklammelle. Valklammen jälkeen hyppäsimmekin oranssille reitille kohti Solvallaa sen sijaan, että olisimme jatkaneet Punarinnankierroksen loppuun takaisin Haukkalammelle.

Maisemat olivat erittäin kauniita ja mäet olivat hirvittävän jyrkkiä ja korkeita. Välillä käveltiin tuhottoman pitkiä portaita (onneksi alaspäin!), joiden rakentaminen sinne metsän keskelle on varmaan ollut aikamoinen urakka sekin.

Kannattaa kyllä käydä poikkeamassa Nuuksiossa, jos vain yhtään ulkoilu innostaa. Merkittyjä reittejä on useita eri pituisia ja paikalle pääsee oman auton lisäksi julkisilla.
Solvallassa toimii lisäksi Suomen Luontokeskus Haltia, jossa tosin emme itse käyneet tällä reissulla.

Oli kivaa ja kunhan talvesta selvitään ja lumet ovat sulaneet pois, täytyy lähteä käymään uudestaan.
I went hiking with a friend a couple of days ago. It was great fun, although quite exhausting at the same time. We took with us some tea and cinnamon rolls, which we ate while trying to warm ourselves by the small fire we lit. 
We took the Punarinnankierros trail to Valklampi and then a connecting route from there to Solvalla. The sights were terribly beautiful and the hills very steep.
I definitely recommend visiting the Nuuksio National Park here in Espoo. You can go there either by car or by bus from Espoon Keskus. In Solvalla there's also The Finnish Nature Centre Haltia which we didn't visit this time.
I will look forward to visiting Nuuksio again after the winter has passed and all the snow has melted away.

. . .

Ei kommentteja: