25.11.2014

Ei aina niinkuin Strömsössä

Välillä tulee niitä hetkiä, jolloin hommat ei mene putkeen ei niin millään. Minulla oli eilen sellainen hetki ja rehellisesti sanottuna teki mieli polkea vähän jalkaa, kun ei onnistunut. Ää-ää, en ala.

Kyseessä oli niinkin pieni asia maailmassa kuin panna cotta, joka pisti vastaan vähän kaikessa.
Sain sellaisen melko myöhäisiltaisen kuningasajatuksen, että valmistaisin itselleni pienen määrän kurpitsa-valkosuklaa panna cottaa. Heittelin aineksia kasaan lonkalta ja kaikki meni muuten ihan hyvin, paitsi että kerma olikin loppu ja jouduin käyttämään pelkästään maitoa, sokeria hulahti ihan liikaa ja liivatetta taas ajatusvirheen vuoksi liian vähän.
Lopputulos oli aika surullinen kyllä.

En kuitenkaan lannistu tästä. Kurpitsasosetta on edelleen jäljellä, joten tänään kattilaan päätyy uusi satsi -tällä kertaa kermalla, vähemmällä sokerilla ja enemmällä liivatteella. Kyllä siitä hyvän vielä saan, kunhan vain käytän vähän aivovoimaa, enkä paahda makeanhimoissani tuhatta ja sataa.

Pienet vastoinkäymiset eivät onneksi ole vaarallisia ja useimmiten tilanne on mahdollista pelastaa edes jotenkin. Ja jos en muuta, niin ainakin opin sen, että liivatteen määrä kannattaa tarkistaa ainakin kerran ajan kanssa ajatellen ennen kuin alkaa sähläämään kiireessä. :)

. . .

Ei kommentteja: