11.3.2015

Hampaaton kakkuun ja kekseihinHeti ensimmäiseksi teen suuren ja nolon tunnustuksen: En ole vielä nähnyt Näin koulutat lohikäärmeesi-elokuvaa. Se on katsontalistallani, mutta vielä toistaiseksi ei oikein ole tullut vastaan sopivaa tilaisuutta päästä näkemään sitä elokuvaa, tai oikeastaan niitä elokuvia (siitä on jo toinenkin osa, yhtä kehuttu).

Ystäväni nuorempi tytär on ihan höpönä niihin leffoihin ja tahtoi kuusivuotissyntymäpäiviensä teemaksi kyseiset elokuvat.
Autoin järjestelyissä sen verran, että valmistin Hampaaton-hahmon kakun päälle, päällystin ystäväni leipomat kakut massoilla ja leivoin Hampaaton-aiheisia keksejä. Ja toimin vähän sellaisena jokapaikanhöylänä tehden kaikenlaisia pieniä järjestelyjä juhlapäivänä paikan päällä.

Jos ette ole tutustuneet elokuviin, elokuvassa seikkailevat sekä lohikäärmeet että viikingit. Ystäväni oli todella näppärästi sitonut molemmat aiheet juhlien tarjottaviin ja lasten leikkeihin. Lapset pääsivät muun muassa leikkimään Lampaanheittoa, jossa viskottiin pehmolammasta koriin (sillä ilmeisesti elokuvan viikingit harrastavat lammaskoripalloa) ja Lohikäärmeenmunanmuilutusta, jossa kisattiin kuljettamalla "lohikäärmeenmunia" (foliokääreisiä suklaamunia) ruokalusikoilla paikasta A paikkaan B. Kisassa piti varoa pudottamasta munaa ja jokainen lapsi sai oman lohikäärmeenmunansa kotiinviemisiksi kisan jälkeen.
Tarjottavien osalta hienointa antia olivat hodareista väsätyt viikinkilaivat, hedelmänpaloista kauniisti asemoitu viikinkikilpi ja vaahtokarkkilampaat. Vaahtokarkkilampaat tehtiin niin, että dipattiin isoja valkoisia vaahtonameja sulaan suklaaseen ja ennen kuin suklaa jähmettyi, kiinnitettiin siihen vielä sokerimassasilmät, joihin tehtiin pupillit suklaasta hammastikun avulla.
Pienet foliokääreiset suklaamunat olivat lohikäärmeenmunina tarjolla myös. Muina tarjottavina pöydästä löytyi vielä tuoreita kasviksia dipin kanssa ja toki kakkua.

Leipomani Hampaaton-keksit päätyivät sitten kiitospusseihin sellofaaniin pakattuina.

Hauskat kemut, joita oli mukava olla mukana järjestämässä. 

. . .

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihana toi hampaaton :)

Paha Kakku kirjoitti...

@Sanna: Kiitos kovasti! Se oli riisimuromassaa ja mustaa sokerimassaa. :)