26.3.2015

Lähiruoka & Luomu-messut 26.-29.3.2015Helsingin Messukeskuksessa pidetään parhaillaan Kevätmessuja, joka kasaa saman katon alle viidet erilaiset messut. Lähiruoka & Luomu-messujen lisäksi samalla lipulla pääsee katsastamaan Kevätpuutarha, Sisusta!, Oma Koti ja Oma Mökki-tapahtumat.
Messut alkoivat tänään torstaina ja jatkuvat sunnuntaihin 29.3.2015 saakka.

Kävin kiertelemässä messut lävitse tänään kameran kanssa ja koitin pitää silmät auki kaikenlaisen kiinnostavan varalta.
Nämä asiat houkuttivat minua:
Decanterin messuosasto (2e51) osui matkan varrelle ensimmäisenä. Kurkin sieltä lahjaideoita (joita en paljasta nyt tässä, ettei yllätykset mene pilalle) ja hämmästyin, kun osastolla oli kokonainen pöydällinen leivontatarvikkeita!
Ystävällinen myyjähenkilö kertoi, että Decanter on nyt tuoreena juttuna ottanut valikoimiinsa leivontatarvikkeita ja kauppaa niitä unelmakakut.fi-verkkokaupan kautta.
Ihastelin erityisesti kuvassa näkyviä silikonimuotteja, jotka olisivat mahtavia hyydykekakkujen tekoon. Sain kuulla, että nämä muotit sopivat myös uunissa paistettavien kakkujen valmistukseen, sillä ne kestävät yli 200C asteen lämpötiloja. Muotteja kuulemma saa myös neliskanttisina.


Törmäsin myös vänkään tuotteeseen nimeltä Ceramico. Se on Porvoon Pajan valmistama keraaminen raastin, joka on paitsi erittäin kaunis katsella, myös oikeasti toimii!
Seurasin vierestä, kun inkivääri pyöräytettiin mössöksi muutamassa sekunnissa ja aloin samantien himoita tällaista itselleni. 
Raastin on konepesunkestävä ja sen käytön pitäisi olla niin turvallista, ettei sormiin tule haavoja (ihanaa! huutaa henkilö, joka onnistuu kerta toisensa jälkeen saamaan perusraastimella rystyset verille ja kynnet rikki).

Ja ne värit!

Ainut harmi on, että tuotetta ei taida netin kautta olla saatavilla, joten se pitäisi melkein ostaa messuilta.Törmäsin myös ihan mielettömään yritykseen nimeltä Arctic Choc (7b49). Kyseessä on vastikään toimintansa aloittanut kahden hengen pienyritys Espoosta, mutta harvemmin törmää yhtä huolellisesti suunniteltuun konseptiin.
Arctic Choc myy erittäin laadukkaita luomusuklaakonvehteja. Kaikki yrityksen käyttämät raaka-aineet ovat luomua ja väritkin atso-vapaita. Arctic Choc myös käyttää eettisesti tuotettua suklaata tuotteissaan.
Ainakaan Suomessa ei mielestäni ole aiemmin ollut luomukonvehtien valmistukseen keskittyvää yritystä. 
Konvehtien valmistuksen lisäksi yritys järjestää myös suklaatryffelienvalmistuskursseja.
Paitsi että konvehdit balsamoivat sielua, ne myös maistuvat mahtavalta! Ostin muutaman konvehdin maisteltavaksi ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Vasemmalta lueteltuna kuvasta löytyy Hampunsiemen (ihanan paahteinen ja pähkinäisen viljaisa maku), mansikka-balsamietikka (tämä oli henkilökohtainen suosikkini näistä), pekaani&vaahterasiirappi ja tuo upea sininen oikeassa reunassa on piparminttu.

Tällä hetkellä konvehteja voi tilata liikkeen omasta verkkokaupasta, mutta käsitin, että tarkoitus olisi saada konvehdit myös kauppoihin.

Kävin myös fudgeostoksilla. Tykkään monesti kunnon fudgesta, mutta sitä ei oikein ole Suomenmaalta saanut tuoreena, ellei sitten ole tehnyt itse. Asiaintila on onneksi korjattu ja Fudge Love  (7a48) on astunut täyttämään fudgetyhjiön.
Messuosaston myyntipöytä suorastaan notkui valtavien fudgetornien alla, jotka tosin kutistuivat hyvää tahtia innokkaiden asiakkaiden avustuksella. Enkä ihmettele yhtään! Ostin palan mokkafudgea ja chilisuklaafudgea (herkkumakuja oli niin monta, että valinta oli kamalan vaikea!) ja niitä maistellessani ei voi kuin hymyillä.
Tuotteita voi tilata suoraan lähimpään SmartPost-automaattiin heidän omasta verkkokaupastaan tai kipaista niitä Kauppakeskus Kluuvista Helsingin keskustasta.
Suklaafestareilta tuttu Enter Ventures  (7b42)  on myös messuilla ja oli vain yksinkertaisesti pakko käydä haalimassa suklaata mukaan. Viimeksi tykkäsin kovasti heidän myymästään viikunasuklaasta, mutta nyt päätin testata suolalla maustetun raakasuklaan ja sitruunaruohosuklaan. Molemmat ovat sellaisia, ettei niitä tarvitse kuin yhden palasen ja suklaanhimo selättyy sillä.
Ylimääräisenä bonuksena oli tälläkin kertaa kivat juttutuokiot suklaasta, hyvinvoinnista ja sellaisesta.

Enter Ventures on suomalainen monialayritys. Heillä on monenlaista lautasellaan, mutta jos suklaa on se, mikä eniten kiinnostaa, sitä voi tilata ainakin heidän omasta verkkokaupastaan.
Yksi messujen mukavimmista kohtaamisista oli, kun eksyin puolivahingossa kurkkimaan uteliaana tätä kiinnostavan näköistä kirjaa. Rakkaudella Äiti / Med Kärlek Mamma on ruoanlaiton perusteos, johon paneudun tarkemmin pienen hetken kuluttua. Haluan tutkia sen ensin läpikotaisin, jotta voin antaa siitä mahdollisimman perusteellisen mielipiteeni.

Juttelin pitkän tovin yhden kirjan kirjoittajista kanssa ruoanlaitosta, tästä kirjasta ja sen vaiheista, ruoanlaiton ja kodinhoidon opettelusta ja vaikka mistä.
Kirja on aivan vastikään ilmestynyt omakustanneteos, jota voi ostaa ainakin Akateemisesta Kirjakaupasta ja Adlibris-verkkokaupasta (varmasti myös monesta muustakin liikkeestä). 


Kannattaa käydä kiertelemässä kaikki mahdollinen läpi, jos messuilemaan päättää lähteä. Paikalla oli vaikka mitä mielenkiintoista!
Jos jokin miinus olisi tapahtumasta keksittävä, niin se on pieni sekavuus näytteilleasettajien ja osastojen sijoittelussa. Sisältöä kuitenkin onneksi riittää, joten ei sitä pientä sekavuutta siellä kojujen väleissä harhaillessa kauaa muista.


. . .

Olin messuilla paikalla blogivieraana, eli sain tapahtumaan ilmaisen sisäänpääsyn. Kaikki esittämäni mielipiteet ovat omiani.

. . .

Ei kommentteja: