15.5.2015

Up yours, sanoi jääkaappi

Jääkaappini päätti kosahtaa tällain perjantain kunniaksi sillä välin kun en ollut kotona ja kuin Titanic konsanaan vei mukanaan mahdollisimman paljon sivullisia uhreja. Tässä tapauksessa kylmäsäilytystä vaativia elintarvikkeita.

En tiedä jääkaappipakastinten yleisiä käytäntöjä toiminnan suhteen, mutta paniikinomaisen tilannearvion perusteella pakastinosa toimii edelleen. Tilanne on siis huono, muttei niin huono kuin mitä se olisi pahimmillaan voinut olla.
Onneksi rasvat, munat ja perunat säilyvät hetken tuolla ei-ollenkaan-enää-riittävän kylmässä jääkaapissa huomiseen. Sitten pääsen hakemaan kylmälaukun ja lataamaan kallet sisään ja nuo muutamat yksittäiset säästettävät elintarvikkeet sinne turvaan.

Samaten huomenna heti aamusta soitan huoltoon ja pyydän jotakuta katsomaan. En tiedä kauanko uuden kaapin saaminen kestää. 
Edellisellä kerralla kyllä toivat aiemman asukkaan halkaiseman hellan tilalle seuraavana päivänä jo uuden.
Epätoivon aste on yllättävän hyvin pysynyt matalalla, kun on pitänyt kiinni kiukusta. Ei tässä ennen aamua hirveästi mitään voi tehdä.


Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Aiemmin päivällä paistoi hetken aurinko ja aamukahvi maistui poikkeuksellisen mukavalta.
Ehkä saan hienomman jääkaapin tilalle?
Toivoa voi.

. . .

EDIT:
Huoltomiestä lainatakseni, valitsin huonoimman päivän kaapin vaihtoa ajatellen. Viikonloppuna ei oo mahdollista saada uutta. Maanantaihin asti pitää siis pärjätä jotenkin. Huoh.
Ehkä tämä on karman kosto jostain mystisestä väärinteosta. Olen varmaan unissani potkinut mummoja metriksellä tai jotain. :S
Ihan yhtä todennäköinen selitys kuin muutkin. :D

. . .

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tietenkään ei ole naurun paikka tällainen hermitus, kun jokin keittiön vakiokaluste sanoo itsensä irti ilman varoitusta. Tilannekomiikka syntyy myöhemmin. - Miksei niille voisi laittaa valmistajan puolesta jo pakollista tarkistushuoltoa vuosittain, kuten autoilla on katsastus?
Kääkaapithan käyvät 365 vrk vuositasolla ja liesivempaintakin käytetään päivittäin.
(Sveitsissä saa ostohetkellä vapaehtoisen vuositarkastuksen muutaman kympin lisämaksulla.)

Terkuin n-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net

Paha Kakku kirjoitti...

@nami-hiiri: Joo, ei se hirveästi vielä naurattanut, mut kyllä se tästä vielä :D Olen vain niin tyytyväinen, että asun vuokralla ja vuokraan sisältyy huoltoennakko, joten tästä ei synny minulle mitään erillisiä kuluja. Vähän epämukavuutta, mutta lopultakin vähällä vaivalla pääsen. :)
Kuulostaa aika fiksulta tuollainen vuosittainen tarkastus. Kodin suuret sähkölaitteet kun saattavat joskus poksahtaa dramaattisestikin tai vaarallisesti.