6.7.2015

Kesä ja kaikki maailman juhlatNyt voi todeta viimein, että on kunnolla kesä, kun lämmöt hujahtivat taivaisiin. Oikeasti olen kyllä sitä ihmiskantaa, jonka mielestä pääkaupunkiseudulla on meren läheisyydestä huolimatta ihan liian kuumaa kesäisin heti, kun elohopea kiipii yli +20C asteen. Että sikäli olen ollut ihan vilpittömän tyytyväinen kesäkuun keleihin. Hah.

Juhlia on tänä kesänä poikkeuksellisen paljon. Normaalisti on vain kuudet tai seitsemät sukusynttärit (joista kaikkia ei tosin juhlita kestein), mutta tällä kesäkaudella on muutamat ylimääräiset kekkerit normaalin tarjonnan päälle.

Nämä kuvat ovat äitini ja hänen miehensä hääjuhlasta. He järjestivät mahtavan mukavat ja rennon mielekkäät sukusyömingit Savon suunnalla. Oli perinteinen suomalainen kesäjuhlasää, eli satoi vettä ja paistoi aurinko vuorotellen ja hyttyset inisivät korvassa, mutta meillä oli katoksia, mahtavan hyvää ruokaa (kiitos mm. tätini ja hänen puolisonsa) ja erinomaista seuraa toisistamme.
Päivällinen huipentui kolmen tätini esittämään vanhaan suomalaiseen sketsiin nimeltä Kuuro-Lovviisa. Siinä Kuuro-Lovviisa päätyy monenlaisiin kommelluksiin surkean kuulonsa vuoksi. Voi Ruustinna-parkaa, kun pöydän alle joutui. :)
Leivoin juhlaan valkosuklaa-puolukkaisen täytekakun, josta riitti 25-30 hengelle. Kakku on paistettu tällä tutulla suklaakakun reseptillä noin 30cm halkaisijan vuokaan. Väliin levitin hyvin vähän makeutettua puolukkapyrettä, jonka keitin ja hankasin siivilän läpi itse sekä vaniljalla maustettua kermavaahdon ja rahkan sekoitusta. Sekin oli vain miedosti makeutettua. Kosteussulkuna oli puolukkainen valkosuklaaganache ja pinnassa kaulintamassa.

Koristeluksi toivottiin "kaksi pääjalkaista, sillain kuin kolmivuotias piirtäisi ja alle Raakka ja Reppana". Valotan asiaa hieman ja kerron, että 'Raakka' ja 'Reppana' ovat heidän lempinimensä toisilleen. 
Äidilläni ja hänen miehellään on hyvä historia epätyypillisten kakkujen pyytäjinä. Olen tehnyt heidän suuntaansa mm. Klonkkukakun, zombikalloja teatterin henkeen ja motoristiluurankoja tätä ennen.
Oli hauska toteuttaa tämäkin kuva -varsinkin kun maalasin sen väärällä kädellä, ettei vahingossakaan tulisi liian siistiä viivaa. Muiden juhlien suhteen on myös rento ote. Lapsen synttärit sujuivat ihan parhaaseen malliin viime viikonloppuna. Järjestimme ensin parin tunnin mittaiset pihaleikkeihin keskittyneet kaverisynttärit, joissa me aikuisetkin juoksimme itsemme ihan hikeen tervapataa, polttopalloa ja sellaista pelatessa. 

Sukulaiset saapuivat sitten tunnin hengähdys- ja siivoustauon perään juomaan kahvia ja oleskelemaan mukavasti. Olin virittänyt piknikalusen ja viltin sekä ison kasan lattiatyynyjä parvekkeelleni ja auringon vähän käännettyä suuntaansa, siellä oli oikein miellyttävää ja paljon vilpoisampaa kuin asunnossa sisällä (+28C!).


Omatkin synttärini lähestyvät kovaa vauhtia. Minulle tulee pyöreitä täyteen ja pyörittelen vielä vähän, että mitä järjestän vai järjestänkö. Sen saa sitten nähdä.

Mutta nyt matkaamme lomalle. Kirjoittelen tätä junassa istuksien. Neljä päivää rentoutumista ja perhettä. Tykkään.

. . .


Ei kommentteja: