4.8.2015

Vinkkejä gluteenittomien tuotteiden hankintaan

Paha Kakku-blogi on muuttanut!


Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi

Jos olet koskaan ostanut gluteenittomia jauhoja tai muita tuotteita kaupasta, tiedät, että ne eivät ole sieltä halvimmasta päästä.

On kuitenkin mahdollista hankkia gluteenittomia elintarvikkeita edullisemmin kuin lähimarketin hinnat antavat ymmärtää. Täytyy vain tietää, mistä tilata. Kaikki tässä listatut nettikaupat eivät tarjoa vähittäiskauppaa edullisempia hintoja. Otin mukaan myös pieniä, kalliita liikkeitä vertailumielessä ja esitelläkseni yritystarjontaa laajemmin.

Väkirikkaammissa maissa on monesti jo ihan tavallista, että mitä erilaisempia elintarvikkeita voi tilata netin kautta joko lähimpään postiin tai jopa kotiovelle toimitettuna. Suomessa tällaiset palvelut ovat vielä melko lapsenkengissään, mutta kehityssuunta on onneksi ylöspäin.

Koitin löytää netin kautta muutamia erilaisia vaihtoehtoja ja väyliä, joita pitkin gluteenittomia jauhoja ja muita elintarvikkeita olisi mahdollista hankkia isommissa ja toivon mukaan myös vähän edullisemmissa pakkauksissa ilman y-tunnusta tai tukkukorttia.
Jos tiedätte lisää hyviä nettikauppoja, joiden kautta tavallinen kuluttaja saa marketteja edullisemmin gluteenittomia jauhoja tai muita tuotteita, kertokaa se ihmeessä kommenteissa!


Oy Makrobios Ab

Makrobioksen tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä noin 900 erilaista tuotetta, joista suurinta osaa voi ostaa erilaisista luontaistuote- ja päivittäistavarakaupoista ympäri maan. Yritys myy kuitenkin myös suoraan yksityishenkilöille tai esim. ruokapiireille tuotteitaan.
Valikoimissa on kattavasti erilaisia gluteenittomiakin tuotteita. Netissä ei ole selattavissa varsinaista tuotevalikoimaa, koko tuotevalikoiman nähdäkseen täytyy luoda asiakastili. Sen luominen on kuitenkin maksutonta ja ei velvoita tilaamaan.

Soitin yrityksen myyntipalveluun ja otin selvää tilausproseduurista.
Ensimmäiseksi otetaan yhteyttä yrityksen myyntiin ja heidän kanssaan luodaan henkilökohtainen asiakastili (yritykselle y-tunnuksella, yksityishenkilöllä henkilötunnuksella). Sen jälkeen asiakas saa käyttöönsä verkkokauppatunnukset, joiden avulla hän pääsee selaamaan tuotevalikoimaa ja näkemään eri tuotteiden hinnat sekä tilaamaan tuotteita.

Tuotteiden toimitus tapahtuu Postin kautta ja maksaminen hoituu laskulla.


Gluteeniton maailma

Oriolan luotsaama Gluteeniton maailma-verkkokauppa myy melko rajattua valikoimaa erilaisia gluteenittomia elintarvikkeita. Osa tuotteista on edullisempia kuin tavallisessa kaupassa (käytin verrokkina Sellon Prismaa), osa hintavampia.
Erikoisuutena tuotevalikoimassa myös kotitesti, jonka avulla voi testata keliakian mahdollisuutta veren vasta-aineista. Kotitesti ei vastaa lääkärin tekemiä tutkimuksia, mutta voi ohjata oikeaan suuntaan.

Tilaus toimitetaan Postin kautta asiakkaan valitsemaan toimipisteeseen. Maksuvaihtoehtoja on useita verkkopankista laskuun.


Viljatuote

Viljatuotteen verkkokauppa on todellinen helmi!
Verkkokauppa keskittyy jauhojen ja jauhoseosten myyntiin, mutta laajassa valikoimassa on myös muutama erilainen muro ja mysli.
Kaupan vähittäismyyntiin tarkoitettujen tuttujen pienempien pakkausten lisäksi verkkokaupasta on myös mahdollista tilata suuria 3 ja 5 kilon jauhosäkkejä.
Jokaiselle gluteenittomalle kotileipurille tämä on mahtava uutinen, sillä normikaupan pikkuruiset 400g pussit kun eivät riitä oikeasti mihinkään. 
Hinnat ovat myös erittäin kohtuulliset, jopa halvat! (Ainakin isoissa säkeissä.)

Tuotteet maksetaan verkkopankin kautta ja toimitus tapahtuu Postin välityksellä.


Vuohelan Herkku

Vuohelan Herkku myy Farina-tuotemerkin tuotteita, joita on totuttu näkemään paljon myös tavallisten ruokakauppojen hyllyillä. Verkkokaupan hinnat vaihtelevat tuotekohtaisesti normikauppaa kalliimman ja halvemman välillä (verrokkina Sellon Prisma), mutta valikoima on laajempi.

Paljon leipovaa voi kiinnostaa, että ainakin tällä hetkellä ksantaanipurkki on edullisempi kuin isossa Prismassa. Ei mahdottomasti halvempi, mutta tarpeeksi.

Gluteenittomien jauhojen lisäksi verkkokaupasta on mahdollista ostaa tuoreita leivonnaisia. Kaikki tuoretuotteet on noudettava paikan päältä Hartolasta, niitä ei lähetetä postitse.

Tilaus on mahdollista maksaa mm. verkkopankin kautta tai kortilla. Tilauksen toimitus tapahtuu Postin avulla, noutotuotteet noudettavissa Hartolasta.


Ekolo

Ekolosta on mahdollista löytää erikoisempia gluteenittomia jauhoja, joita ei tavallisesta kaupasta yleensä saa, kuten teffiä, amaranttia ynnä muita.

Hinnat ovat melko tyyriitä, mutta toisaalta tuotteet ovat pääosin luomua, mikä selittää osaltaan hintoja.

Tilaaminen on helppoa, maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta tai kortilla. Tuotteiden toimitus Postin tai Matkahuollon kautta asiakkaan valinnan mukaan.


Keliakiapuoti

Keliakiapuoti kertoo pitävänsä sisällään Suomen laajinta valikoimaa, mutta valitettavasti myös erittäin korkeita hintoja. Tuotteet (kuten Farina, Gluteeniton Maailma, Jyttejauho) on edullisempaa hankkia suoraan tuottajilta tai jopa tavallisista kaupoista. Valikoima ei loppupeleissä ole mitenkään mahdottoman laaja edes. 

Bonuksena valikoimassa tuoretuotteet, joita voi noutaa Hakaniemen Kauppahallista Helsingistä.

Tuotteet maksetaan verkkokaupalla ja pääasiallisesti toimitus tapahtuu Postin välityksellä. Kotiinkuljetus on mainittu toimitusvaihtoehdoissa, mutta sivuilta ei käy ilmi, mitä se pitää sisällään tai kuinka kallista se on.


Luontaistukku

Luontaistukku myy paljon erilaisia ravintolisiä, urheiluravinteita ja superruokia. Valikoimassa on myös kattavasti erilaisia luomuelintarvikkeita, joiden joukosta löytyy myös suurempia pakkauksia luontaisesti gluteenittomia tuotteita, kuten maissijauhoa yms ihan kohtuulliseen hintaan.
Tuotteet voivat tuntua hinnakkailta, mutta kun ottaa huomioon, että ne ovat myös luomua, kilohinta onkin lopulta ihan kohtuullinen.

Luontaistukku pakkaa tuotteensa itse. Valikoimissa on myös gluteenia sisältäviä tuotteita, mutta sivuilla ei ole mainintaa, onko gluteenittomat tuotteet käsitelty samoin välinein kuin esim vehnä. 
Lähetin aiheesta yritykselle tiedustelun ja kunhan saan kysymykseeni vastauksen, jaan sen myös täällä.

(Edit: Luontaistukku vastasi seuraavanlaisesti: "Pahoitteluni viivästyneestä vastauksesta.
Meillä ei ole erillisiä pakkauslinjastoja, mutta monista toimittajista poiketen huolellisesti pesemme linjastomme aina kun tuote vaihtuu.")


Postikulut ovat erittäin edulliset ja riittävän suureen tilaukseen jopa ilmaiset. Maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta tai luottokortilla. Toimitus sujuu Postin kautta.


Keskisen Mylly

Keskisen Mylly myy erilaisia tattarituotteita. Tuotteita voi ostaa monista ruokakaupoista, mutta myös myllyn omilta verkkosivuilta.

Tilaus maksetaan sähköpostiin lähetetyllä laskulla ja toimitus Postitse.


Punnari

Pääasiallisesti luontaistuotteisiin keskittyvä Punnari pitää valikoimissaan myös gluteenittomia tuotteita. Valikoima on kohtuullinen ja hinnat eivät ole markkinoiden kovimmat (eivät tosin edullisimmatkaan).

Valikoimassa myös erilaisia gluteenittomia jauhoja, joita voi ostaa irtotavarana sen verran kuin silä hetkellä tarvitsee.
Sivuilla ei ole mainintaa siitä, käsitelläänkö gluteenittomien tuotteiden kanssa samassa tilassa myös gluteenia sisältäviä irtoelintarvikkeita. Lähetin yritykselle aiheesta tiedustelun, jaan saamani vastauksen myös täällä, kunhan se tulee.
(EDIT! Asiakaspalvelu vastasi tiedusteluuni ripeästi seuraavalla tavalla:
" Hei!

Kiitoksia postistasi.
Säilytämme gluteenittomat tuotteet omassa varastotilassaan ja jokaiselle tuotteelle on omat annosteluvälineet.
Punnitus tapahtuu kuitenkin samalla vaa`lla, mutta siinä vaiheessahan tuote on jo omassa pakkauksessaan.

Terveisin Punnarin väki" )

Tuotteet maksetaan verkkopankissa tai kortilla, toimitus pakettina postitse.


Ruohonjuuri

Ruohonjuurikin keskittyy erityisesti luontaistuotteisiin ja ympäristöystävällisyyteen. Hintataso on monen tuotteen kohdalla päätähuimaavan korkea, sanon sen suoraan. Osa tuotteista on kohtuullisemmin hinnoiteltu.
Yllätysbonuksena toistaiseksi edullisin vastaantullut ksantaani (kun katsoo tämänhetkisiä hintatietoja), joka tosin kirjoitushetkellä oli käytännössä täysin lopussa joka puolelta. Toivottavasti saavat pikapuoliin varastoihin täydennystä.

Kiva ominaisuus verkkokaupassa on, että valikoimaa voi rajata klikkaamalla tuotteita näytettäväksi tiettyjen filttereiden pohjalta. Esimerkiksi kosmetiikkavalikoimaakin voi selata niin, että esiin nostetaan vain gluteenittomia tuotteita.

Maksutapoja on kattavasti, paketin toimitus Postin kautta.Jos olen mielestäsi jättänyt huomiotta jonkun hyvän gluteenittomia tuotteita myyvän verkkokaupan, jaa linkki liikkeeseen kommenttikentässä!


Korostan, että en saa tästä mitään kompensaatiota (paitsi hyvän mielen) ja en ole vielä henkilökohtaisesti itse tilannut näistä kaupoista tuotteita.

. . .

Ei kommentteja: