3.9.2015

Viidakon eläimiä lahjoituskakkuun

Törmäsin kesällä hyväntekeväisyyskampanjaan nimeltä Parhaat Synttärit Ikinä
Kampanjan tarkoituksena on auttaa niitä lapsiperheitä, joilla ei itsellään ole varoja järjestää lapsille hartaasti toivottuja syntymäpäiväjuhlia.
Kampanjan kautta ei kerätä rahalahjoituksia, vaan yksityishenkilöiden ja yritysten avustukset ovat nimenomaan tavaralahjoituksia, kuten vaikka museolippuja, lelupaketteja tai kuten minun tapauksessani: synttärikakku.

Parhaat Synttärit Ikinä tuo yhteen vähävaraisia lapsiperheitä ja heitä, jotka haluavat auttaa vaikka pienellä täsmähankinnalla jotain omassa kaupungissa tai vähän kauempanakin asuvaa lasta. 
Leivoin täytekakun erään eskari-ikäisen pojan kaverisynttäreille. Kakku oli toiveiden mukaan melko perinteinen, mutta koristeiksi sovimme viidakon eläimet. Muovailin sokerimassasta muutamia klassisia eläinhahmoja, jotka oli tarkoitus laittaa kakun päälle tai kylkiin hieman ennen tarjoilua. 
Kakussa oli päällä kermavaahtoa, joten laitoin koristeet rasiassa kakun matkaan. Hahmot olisivat luultavasti sulaneet aika tehokkaasti, mikäli ne olisivat joutuneet odottamaan yön yli kakussa kiinni.

Toivottavasti synttärisankarille kakku on ollut mieluinen.
Tiedän itsekin oman lapseni synttäreistä, että eivät ne kestit mitään kamalan halpoja ole, jos sellaiset tahtoo järjestää.
On hienoa, että on olemassa tällainen kampanja, jonka kautta halukkaat voivat ohjata apunsa suoraan perheille ilman välikäsiä. Minusta sellainen konkreettinen auttaminen on paljon palkitsevampaa kuin kolikoiden pudottaminen keräyslippaaseen (vaikka sekin on tarpeellista ja tärkeää).

Tutustukaa ihmeessä Parhaat synttärit Ikinä-kampanjaan ja linkatkaa vielä kavereillekin! Annetaan hyvän kiertää.

. . .

Ei kommentteja: