14.10.2015

Feeling the fizz! Viini, Ruoka ja Hyvä Elämä-messuja kohtiYksi pääkaupunkiseudun parhaista messutapahtumista on täällä taas. Viini, ruoka ja hyvä elämä-messut starttaavat käyntiin torstaina 22.10. ja jatkuvat sunnuntaihin 25.10. saakka Helsingin Messukeskuksessa.
Samaan aikaan pidetään myös Helsingin Kirjamessut ja yhdellä lipulla onkin mahdollista päästä kiertämään sekä kiinnostavat antikvariaattihyllyt että viininmaistajaiset.

Olen itsekin menossa. Hain Viini, ruoka ja hyvä elämä-messuille bloggaajavieraaksi ja sain tapahtumaan bloggaajapassin, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn koko tapahtuman ajan. Käyn mitä todennäköisimmin jo heti torstaina koluamassa kaiken mahdollisen lävitse ja sen lisäksi raahaan myöhemmin viikonloppuna nuorimman siskoni vielä mukaan ja kuljeksimme paikat läpi vielä hänenkin kanssaan.


Jotta saisin tapahtumasta kaiken mahdollisen irti, päätin jo näin etukäteen hyvissä ajoin tutustua näytteilleasettajien tarjontaan ja ohjelmaan ja miettiä, mitä sitä sitten aivan erityisesti lähtisi katsomaan.
Messujen ohjelma löytyy tästä ja näytteilleasettajaluettelo taas täältä

Viinitastingeista löytyy kattavasti erilaisia: Lakritsi- ja viinitasting, Wines of Chile, Uuden-Seelannin viinit ja vaikka mitä muuta. Pidän viineistä, mutta tastingit eivät ehkä ole ihan minua varten. Ymmärrän kuitenkin hyvin sen, että monet niistä nauttivat ja yhden tastingin käyneenä voin sanoa, että onhan se aika vinkeää nähdä, miten erimuotoinen lasi vaikuttaa makuun ja kuinka erilaisia aromeja voi samastakin rypälelajikkeesta saada aikaan.

Ohjelmassa on nyt ensimmäistä kertaa myös koristeidenvalmistuskursseja, joita vetävät Annin Uunissa-blogin Anni Paakkunainen ja Marsispossu-blogin Niina Lehtola. Puolen tunnin mittaiset kurssit ovat unelmakakut.fin järjestämiä tapahtumia ja niihin on ennakkoilmoittautuminen (linkki ilmoittautumiseen löytyy Ohjelma-sivun puolivälin tienoilta kurssitietojen kohdalta).


Kiinnostavimmat näytteilleasettajat:


Arctic Choc on tavattavissa näilläkin messuilla (osasto 4F45). Tutustuin heidän tuotevalikoimaansa jo aiemmin keväällä Luomu- ja Lähiruoka-messuilla. Arctic Choc valmistaa kenties ainoana Suomessa täysin luomuja käsintehtyjä suklaakonvehteja. Ja ne ovat niin hyviä!

Azurizon oy (osasto 5G30) ei ole ennestään tuttu yritys, mutta en koskaan sano ei hyvälle katuruoalle. Tämän käyn kyllä katsastamassa.

Kaffiino Oy (osasto 4C51) on Pohjanmaalainen pieneriin keskittynyt kahvipaahtimo. Heidän Pohojalaaskaffinsa kuulostavat hyvin houkuttelevilta.

Kolatun Juustola Oy (osastot 5N71 ja 4E71) on tuttu juustovalmistaja. Heidän kuttucheddariaan löytyy lähikaupastamme ja se on todella hyvää! Heidän osastolleen aion toiveikkaana mennä kurkkimaan, josko löytyisi messutarjouksia. 

Pirjon Pakari Oy (Osasto 4C51) täytyy katsastaa ihan vain heidän gluteenittomien tuotteidensa vuoksi.


Näiden listaamieni näytteilleasettajien lisäksi paikalla on paljon muitakin ja taatusti löydän sieltä vaikka mitä kuikittavaa, kunhan pääsen paikan päälle.
Varsinainen messupostaus tulee sitten, kunhan olen ensin käynyt katsomassa kaiken läpi.


Menen tosiaan paikalle ainakin torstaina ja luultavasti myös lauantaina. Mikäli bongaatte minut kuljeksimasta osastojen välillä, nykäiskää rohkeasti hihasta ja tulkaa juttelemaan. Minut tunnistaa siitä rintapielessä olevasta lätkästä, jossa lukee 'Paha Kakku'.

. . .


Saan Viini, ruoka ja hyvä elämä-messuille koko tapahtuman ajan voimassa olevan lipun vastineeksi tapahtumasta bloggaamisesta. Kaikki mielipiteet ovat omiani.

2 kommenttia:

Amanda kirjoitti...

Jee, jännityksellä odotan että pääsen kuulemaan mitä kaikkea näillä messuilla oikein koit! On varmaan ollut mielenkiintoiset päivät!

Paha Kakku kirjoitti...

@Amanda: Otan reissuun kameran mukaan ja koitan kurkkia ympärilleni minkä vain sitten kerkeän. :D