9.10.2015

Gluteenittomuus Ammattikeittiössä-luento

Leipuri-kondiittorin seikkailut jatkuvat. Osallistuin keskiviikkona Keliakialiiton järjestämälle Gluteenittomuus Ammattikeittiössä-luennolle Hämeenlinnassa.
En valitettavasti muista enää, kuka ystävistäni vinkkasi minulle tästä koulutuksesta, mutta jos hän tunnistaa itsensä kuvauksesta niin kiitos kovasti!

Kuten olen jo monesti täällä blogissakin kertonut, erityisruokavaliot ja erityisesti gluteenittomien tuotteiden valmistus kiinnostaa minua todella paljon. Haluan erikoistua nimenomaan erityisruokavalioleivontaan, vaikka se täällä Suomessa onkin aika hankalaa toteuttaa.
Valmiita koulutuksia on hyvin vähän ja suurin osa tiedosta on hankittava itseopiskeluna ja kokeilujen kautta. Siksikin olin suunnattoman innoissani, kun kuulin, että on olemassa edes jotain koulutusta aiheesta.

Päiväni alkoi junamatkalla Hämeenlinnaan. Hämeenlinna ei ole minulle tuttu kaupunki. Olisinkohan kerran joskus käynyt siellä aiemmin kauan sitten. Onneksi on karttoja olemassa.
Koulutus järjestettiin Sokos Hotel Vaakunassa ja sen kesto oli neljä tuntia.
Ohjelmaan sisältyi mm. luentoja gluteenittomuuden lisääntymisestä ja kasvavista tuotemarkkinoista. Meille kerrottiin myös vinkkejä gluteenittomaan leivontaan ja ruoanvalmistukseen sekä puhuttiin siitä, kuinka gluteenittomat tuotteet saadaan gluteenittomina asiakkaille asti. Päivään sisältyi myös kahvitus ja gluteenittomien tuotteiden maistelua.

Luennoitsijoina toimivat laillistettu ravitsemusterapeutti Sanna Arnala, tuoteasiantuntija Marjo Jokinen, keliakia-asiantuntija Katri Hautanen ja terveystarkastaja Päivi Lindén.

Luennot olivat erittäin mielenkiintoisia ja oli kiva saada erilaisia näkökulmia tuttuihin aiheisiin. Täytyy kuitenkin todeta, että suurimman osan kaikesta kerrotusta tiesin kyllä jo etukäteen ja päivä oli lähinnä tutun asian kertaamista.

Koulutus oli kuitenkin kaikin puolin hyvä ja suosittelen sitä elintarvikealalla toimiville, jos gluteenittomien tuotteiden valmistus asiakkaille mietityttää tai aihe ei ole entuudestaan niin tuttu.


. . .


This wednesday I took part in a professional training lecture that talked about preparing gluten-free products in a professional kitchen. The lecture was held in Hämeenlinna and was arranged by Keliakialiitto (a Finnish association for celiacs).

I've shared before, that I wish to specialize in special diet baking, especially gluten-free products. It's difficult to do that over here in Finland, because there aren't that many classes or courses available for professionals. Therefore mostly I have to acquire the knowledge by self-studying and experimenting on my own freetime.

The lecture was very informative, although to be honest, I knew pretty much most of the things already. So for me the day was more about revisal than learning anything new.

I think that the lectures would be a good fit, if you are new to the consept of celiac disease and preparing gluten-free food. I would definately recommend it if that be the case. A nice day anyway. :)

. . .

Ei kommentteja: