16.10.2015

Moilas Toaster Bags

Paha Kakku-blogi on muuttanut!


Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fiSain näytteeksi Moilas Leipomoiden paahtopussipaketin, kun olin Hämeenlinnassa Keliakialiiton järjestämässä koulutuksessa (linkki blogaukseen tässä.)
Minulla itselläni ei ole lainkaan leivänpaahdinta, sillä keittiössäni ei ole tilaa moiselle ylellisyydelle, mutta kylässä pääsin jo testaamaan pussien toimivuutta.

Paahtopussien toimintaperiaate on ihastuttavan yksinkertainen. Gluteeniton leipä laitetaan pussin sisään ja pussi leipineen isketään paahtimeen paahtumaan. Leivän voi näin ollen paahtaa turvallisesti sellaisessa paahtimessa, jossa on paahdettu tavallistakin leipää. 
Pussi on pestävä ja uudelleenkäytettävä ja sitä voi käyttää uudelleen niin kauan kuin se pysyy ehjänä. Käytännössä yleensä useita kymmeniä kertoja.

Pussi on valmistettu silikonista ja se on pinnoitettu tarttumattomaksi. Pussi täytyy asettaa paahtimeen niin, ettei sen reunat osu vastuksiin kiinni. Yleensä paahtimissakin on sisäpuolella sen verran tiuhat langoitukset, ettei mikään sinne vastuksiin niin herkästi kiinni pääse, mutta kannattanee käyttää kuitenkin ajatusta, kun pussin paahtimeen laittaa. Pussi kestää korkeintaan 260C lämpötilan.


Paahtotulos oli  pussin kanssa ihan ok. Reunat rapsakoituivat ja keskeltäkin jonkun verran. Se toisaalta oli ihan odottettavissakin, sillä ei voi olettaa silikonipussin kanssa saavansa yhtä täydellistä paahtotulosta kuin au naturel.

Kaikin puolin sanoisin kuitenkin, että tuote on erinomaisen hyvä. On mahtavaa voida ottaa reissuun pakkaus paahtopusseja ja sitten tietää, että ystävän luona tai hotellilla voi käyttää huoletta leivänpaahdinta ja saada ihanaa lämmintä paahtoleipää, kuten kaikki muutkin.
Paahtopussia voi käyttää myös leipien pariloinnissa grillissä tai siinä voi lämmittää myös leipien lisäksi vaikka pitsanpalan.image courtesy of moilas.com


I received a sample packet of Toaster Bags from the professional training lecture, that was held in Hämeenlinna last week.
I don't own a toaster myself, but was fortunate to be able to test the bags while visiting a friend.

The toaster bags are easy to use. Just put the gluten-free bread into the bag and the bag into the toaster. That way you can safely use a regular toaster for your gluten-free bread.
The bag is washable and reusable and can be reused multiple times as long as the bag is not broken.


The bags are made out of silicone and they have been coated with a non-stick surface. When placing the bags into the toaster, make sure it's not touching the resistors. The maximum use temperature for the bag is 260C degrees.


When I tested the bags I used them to toast some halved rolls. The toast was fine, but I wasn't really expecting any grand results from a toast done inside a silicone bag. The edges were crisp but the middle was left softer.

In any case,  I think the product is really good. It's great that you can take these bags with you and use a regular toaster at your hotel or at relatives and have toast at breakfast just like everyone else.

. . .

Ei kommentteja: