9.12.2015

I got a new job!

Hoksasin juuri, etten vielä ollutkaan kertonut teille aloittaneeni uudessa työpaikassa vähän aikaa sitten.
Sain paikan kondiittorina eräästä pääkaupunkiseutulaisesta leipomoalan yrityksestä. Aika hurjaa ja mahtavaa yhtä aikaa.

Muutos cateringalan hommiin nähden on valtava. Ensimmäinen ja suurin ero on tuotantomäärissä. Siinä missä aiemmin oli tottunut 10-20 kakun (+leivokset, pullat ja muut tilpehöörit päälle) tilausmääriin per päivä, niin tuolla  uudessa paikassa lähtee hiljaisena päivänä 20-30 kakkua päivässä per laatu. Ja siihen vielä leivokset ja muut tilpehöörit päälle.

Olen vielä hommissa aivan noviisi ja opettelen vielä työtovereiden nimiä, varastojen ja muiden sijainteja sekä eri tuotteiden eroavaisuuksia.
Eniten harjoittelen ripeyttä ja tehokasta työskentelyä. Kun tuotanto on sangen suurta, täytyy työntekijänkin olla nopea, mitä en vielä riittävästi ole. Se puoli onneksi on opittavissa.

Olen kovasti innoissani ollut näistä uusista tuulista ja näin lyhyen ajan pohjalta voin jo sanoa, että työtoverit ovat kivoja ja työtehtävät mielekkäitä. Opin tuolla varmasti paljon. Ja kohta pääsen niihin tuotteiden ominaisuuksiinkin kiinni. Hillotin, siletin, koristelin ja pakkasin tänään  juustokakkuja ja oli kiva huomata, että olin jo ehtinyt oppia siihen tarvittavat tiedot niin, että pystyin tekemään työt jo sangen omatoimisesti. Vähän piti neuvoja välillä kysellä työkavereilta vielä, mutta ei enää sentään ihan jokaiseen työvaiheeseen. Tein kaikenlaista muutakin päivän aikana, mutta tuo jäi erityisesti mieleen sellaisena konkreettisena osoituksena siitä, että homma alkaa pikkuhiljaa sujua.

Mutta tällaisia kuulumisia.

. . . I realized I hadn't yet told you all, that I got a new job!

I'm now a confectioner at a large-ish bakery. The change is huge for me.
When I worked at the catering company, we would usually get orders for about 10-20 cakes per day (plus other pastries) and in my current workplace we send out easily 20-30 cakes per flavor. And on top of that all the other pastries of course. So a much larger scale you could say.

I'm still a novice there and still trying to learn everyone's names, where the dry storage is and what the products are, but it's going quite well.
I'm just so happy!

. . .

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Onnea uudesta työpaikasta! Uudet tuulet piristää, etenkin näin kaamoksen keskellä. :)

Paha Kakku kirjoitti...

@Tiina: Kiitos! Ja vaikka tykkäänkin tästä pimeänajasta, niin uudet tuulet piristää kyllä kovasti. :)