15.2.2016

Books I read: The Art of Royal IcingPikeeri on monipuolinen ja kiehtova aines. Se taipuu kauniisti keksien päälle, kakkujen koristeluun ja jopa kolmiulotteisiin showpiece-luomuksiin.
Olen vielä totaalisen aloittelija mitä pikeeriin tulee, joten päätin investoida kunnon opukseen.

The Art of Royal Icing on ollut hankintalistallani jo pidemmän aikaa, mutta nyt viimein sain kimmokkeen sen ostoon. Olen jo ennättänyt lukea sen innokkaasti kannesta kanteen ja nyt mieleni vain kihisee päästä testaamaan kaikkea tuota tietoa käytännössä.

Kirjan takana on brittiläinen mestarikondiittori Eddie Spence MBE, joka on useamman vuosikymmenen mittaisella urallaan mm. valmistanut hääkakkuja kuninkaallisille ja jakanut tietotaitoaan opettamalla pikeeraustaitoja erilaisilla kursseilla.
The Art of Royal Icing tarjoaa kattavan tietopaketin pikeerin maailmaan. Kirjassa käsitellään työvälineitä, annetaan reseptejä ja opetetaan tekniikat, joita kirjassa esiteltyjen koristeluprojektien valmistaminen vaatii.
Ohjeistuksissa kerrotaan sanoin ja kuvin muun muassa kirjainten ja numeroiden pikeeraamisesta, brush embroiderysta, scrollworkista (koristeboordit on ehkä lähin suomennos), hahmojen luonnista ja mikä parasta, myös kolmiulotteisten painovoimaa uhmaavien koristereunusten teosta.

Sisältöä on kirjassa huomattavan paljon ja siinä riittää tutkittavaa ja luettavaa pitkäksi aikaa.

Kirjan parasta antia ovat yksityiskohtaiset ja selkeät ohjeet.
Tutoriaalit on jaoteltu selkeisiin kategorioihin ja oma osionsa löytyy jopa yleisimpien ongelmakohtien ratkonnalle. Kirjasta näkee selvästi, että sen takana on alansa rautainen ammattilainen.

Tässä kohtaa lienee hyvä myös todeta, että kirjan päämääränä on ohjastaa lukijansa englantilaisten marsipaani- ja pikeeripäällysteisten hedelmäkakkujen maailmaan. Keksien pikeeraamiseen ei puututa millään tavoin. Onneksi kaikkia kirjan tekniikoita voi soveltaa myös muiden kuin hedelmäkakkujen pikeeraamiseen, sillä ne ovat sen verran universaaleja.

Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi jokaiselle pikeeristä kiinnostuneelle. Hinta pyörii reilussa kolmessakympissä (ainakin tällä hetkellä), joten hinta-laatusuhde on mahtavan hyvä. Olit sitten harrastaja tai ammattilainen, tämä kirja tarjoaa varmasti jotain uutta ja mielenkiintoista.

. . .

The Art of Royal Icing


Eddie Spence MBE

B. Dutton Publishing Limited / 2010

Sivumäärä: 320
Kieli: Englanti

ISBN-13: 978-1-905113-15-6Royal icing is a fascinating and versatile substance. It flows beautifully when decorating a cookie, fits perfectly on cakes and even defies gravity when used to create stunning three-dimensional showpieces.
I'm a total beginner when it comes to royal icing so I decided to invest in a great guidebook.

The Art of Royal Icing has been on my to-buy-list for ages, but now I finally got around to actually purchasing it. I already read it cover-to-cover and now all I can think about is getting to test all that knowledge in action.

Behind the book you can find the british master confectioner Eddie Spence MBE, who on his many-decade-long career has baked wedding cakes for royalty and shared his considerable knowledge by teaching royal icing techniques.

The Art of Royal Icing offers more than just an introduction to the world of royal icing.
The book has information about tools, recipes and guides us through the techniques needed to create the cake decorating projects introduced in the book.
There are detailed pictorials and lenghty explanations about piping letters and numbers, doing scrollwork, brush emboidery, creating characters and even instructions on how to create extention work.

The book has lots and lots of content and takes some time to read through.

The best bits of this book are definately the detailed instructions.
The tutorials have been divided into clear categories and there's even one for troubleshooting.
It is clear that the person behind this book is a real professional.

At this point I propably should mention that this book is mainly focused on guiding the reader on making and decorating a traditional English fruit cake. There's no info about cookies or anything like that. It's all about the cakes. But thankfully the techniques are quite universal and can be used in a multiple of ways.

I recommend this book for anyone who is interested in royal icing. At the moment the book costs about 30 euros so it's a great deal!
Whether you are a professional or a hobbyist, this book will certainly offer you something new and interesting.

. . .

 The Art of Royal Icing


Eddie Spence MBE

B. Dutton Publishing Limited / 2010

Pages: 320
Language: English

ISBN-13: 978-1-905113-15-6
. . .

Kirja on hankittu omakustanteisesti. Kaikki mielipiteeni ovat omiani.
The book was bought by me. All opinions are my own.

. . .

2 kommenttia:

Amanda kirjoitti...

Oi mikä namupala! Ihan pakko mun myös hankkia tämä kirja joskus! Nyt jään mielenkiinnolla odottamaan että mitähän pikeerausprojektia sinä ensimmäisenä lähdet toteuttamaan...! :D

Paha Kakku kirjoitti...

@Amanda: Jaa-a. Katsotaan mielenkiinnolla tässäkin päässä. Just nyt tosin mieleni ovat vallanneet voileipäkakut pikeerin sijaan. :D