13.9.2016

Podcast: me punnitsijat

Tykkään podcasteista paljon. Niitä on mukavaa kuunnella vaikka neuloessa tai ruokaa laittaessa. Minulle ne ovat vähän niinkuin äänikirjojen ja radion puheohjelmien rakkauslapsia; sopivan lyhyitä ja ilman niitä pihkuran mainoksia.

Olen jo pidempään salaa halunnut kokeilla podcastin tekoa ja nyt päätin uskaltaa. Pakko silti sanoa, että tuntuu aika kummalta kuulla oma ääni oikeasti. Ja hauskalta myös!

Tämän podcastin aiheena on löyhästi elintarvikevaa'an käyttö. Pyörittelen ja perustelen omaa vaa'ankäyttöäni pitkäsanaisesti.Kuten podcastin lopussakin totean, kertokaa, onko tässä mitään ideaa ja jos on, niin minkälaisista aiheista soisitte minun juttelevan? 
Kuulemisiin!

. . .

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siiiiis... Siirapin mittaaminen desimitalla tapahtuu kas näin: https://www.youtube.com/watch?v=13fzkTb-TKI

Myönnän kyllä, etten itsekään tajunnut ilman tuota videota... :)

Muuten kyllä kaikin puolin puhuit asiaa vaa'an käytöstä. Silti niin kauan kuin kotikeittiöohjeet ovat desimitoissa, ei niitä jaksa kääntää itse grammoiksi ja punnita. Tyhmäähän se on. Vaaka meiltä kyllä löytyy.

Paha Kakku kirjoitti...

@ anon. Moi! kiitos kommentistasi ja linkistä. :)
Tiesin tuon öljyniksin jo entuudestaan ja käytin sitä silloin aikoinaan aina, kun siirappia piti mitata.
Vaikka sen mittakupin rasvaamalla saakin siirapin solahtamaan ulos kupista, likaantuu siinä silti se kuppi rasvaiseksi ja tulee ylimääräisiä ja mielestäni ihan turhia työvaiheita sinne leipomisen väliin. Aikaa menee kamalasti hukkaan!

Ja tuo toinen pointtisi on tosi hyvä myös.
Niin kauan, kun ohjeet on deseissä, niitä on hankala itse lähteä kääntämään grammoihin. Koitan itse ajaa asiaa eteenpäin antamalla painoarvollisia ohjeita. Valitettavasti trendi menee vain niinpäin, että alan ammattilaisetkin, jotka työssään leipovat grammoilla, kirjoittavat kirjansa desiohjeille, koska suurin osa kotileipoista käyttää desejä. Se on kurjaa omalla tavallaan, sillä heillä juuri olisi se mahdollisuus päästä vaikuttamaan painoarvojen yleistymiseen. Noh, tulevaisuudessa paremmin. :)

Kiitos vielä mielenkiintoisista pointeistasi.

-Pia

Hannele M kirjoitti...

Kiitos podcastistasi (ja ihanasta moussekakkuohjeesta-teen sitä varmasti seuraavaan perhejuhlaan).
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että grammat ovat ainoita oikeita leivontamaailmassa. Gramma on aina gramma (paitsi kun keittiövaa'asta alkaa loppua virta) ja desi tms on haastavampi. Ulkomaisissa repepteissä on aina muuntamisensa,mutta samalla moni mielenkiintoinen uusi resepti jäisi kokeilematta.

Hyvää syksyn jatkoa!

Paha Kakku kirjoitti...

@ Hannele M: Kiitos! Toivottavasti moussekakku on mieleesi. :)
Tykkään itsekin seurata rapakon takaa kaikenlaisia blogeja ja uusia reseptejä. Teen itse niiden kanssa yleensä niin, että muunnan ensin kupit deseihin ja sitten desit vielä grammoiksi viimeistään ekan kerran ohjetta tehdessäni. Sitten minulle itselleni jää talteen se grammamääräinen ohje. :)