14.5.2014

Suklainen kakkupohja


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi




Hyvä ja toimiva suklaakakkupohjan ohje on tärkeä olla olemassa.
Tällä reseptillä valmistettu suklaakakku on kiinteähkö ja muotoiltavissa hyvin veitsellä erilaisiksi hahmokakuiksi.

Kakkuun ei tule lainkaan nostatusaineita, vaan se kohoaa hyvän voi-sokerivaahdon sekä valkuaisvaahdon ilmakuplien voimalla. En suosittele lisäämään leivinjauhetta "varmuudeksi" vaan huolehtimaan vain hyvästä vaahdotuksesta oikeissa kohdin. 

Tämä kakku vaatii myös enemmän kostuketta kuin sokerikakku, joten suosittelen läträämään puolitoistakertaisesti enemmän lientä kakkuun. Ei tule olemaan liikaa, uskokaa pois. Jos tuntuu, että kakku kaipaa jopa enemmän kostuketta kuin tuon, käyttäkää omaa harkintaanne ja lisätkää tarvittaessa. Jotkut pitävät kosteammista kakuista kuin toiset.









Olen käyttänyt tätä reseptiä jo pitkään hyvin tuloksin. Se taipuu toimivasti myös maito- tai valkosuklaalla leivottuna.

Seuraava ohje riittää korkeahkoon 15-senttiseen kakkuvuokaan tai tuplattuna 28-30-senttiseen vuokaan.



Suklaakakku


  • 130g huoneenlämpöistä voita
  • 45g taloussokeria (voin joukkoon)
  • 90g keltuaisia (4 isoa)
  • 120g suklaata
  • 100g valkuaisia (3 isoa)
  • 100g taloussokeria (valkuaisten joukkoon)
  • 120g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 5g vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 170C asteeseen.
Mittaa kaikki ainekset valmiiksi ja esivalmistele halkaisijaltaan 15-senttinen, korkeahko kakkuvuoka leikkaamalla sen pohjan kokoinen ja -muotoinen leivinpaperipala ja asettamalla se kakkuvuoan pohjalle. Voitele myös vuoan reunat. Leivitys on valinnaista.
Vatkaa ensin valkuaiset ja sokeri pehmeäksi, marenkimaiseksi vaahdoksi ja jätä odottamaan.
Vaahdota sitten samoilla vatkaimilla voi ja sokeri sekä vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Tällä tavoin säästät tiskaamisen vaivan.
Lisää keltuaiset ja sulatettu suklaa voi-sokeri-vaahdon joukkoon huolellisesti sekoitellen, kunnes ainekset ovat yhdistyneet tasaiseksi massaksi. Lisää sitten marenkivaahto joukkoon.
Sekoita viimeisenä mukaan sihdatut vehnäjauhot.
Levitä kakkumassa vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä siksi kunnes kärsit käsitellä vuokaa paljain käsin. Irroita ruokaveitsellä tai kakkupaletilla kakun reunat irti vuoasta ja kumoa jäähtymään loppuun.
Kun kakku on jäähtynyt, kääri se huolellisesti tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään ennen leikkaamista kerroksiin. Voit halutessasi pakastaa kakkupohjan.

. . .