31.7.2015

Tuplasuklaaminimuffinit



Nyt kun juhlat on hoidettu ja niistä on toivuttu (introverttinä tarvitsen suurempien sosialisointien päälle muutaman päivän rauhaa ja hiljaisuutta), on aika alkaa jakaa reseptejä herkkuihin, joilla teitä viime sunnuntaina kiusasin.

Tarjosin viime viikonloppuisissa juhlissani muun muassa näitä kaunokaisia. Pikkuruisia kahden haukun suklaamuffineja suklaaganacheruusukkeella ja pensasmustikoin koristeltuna.

Minimuffinien etuna on niiden pikkuruinen koko. Niitä jaksaa maistella monta erilaista tai sitten ottaa sellaisen lisäksi myös vaikka palan kakkua. Jenkkityylisten valtavien cupcakejen kanssa ainakin minulle iskee viimeistään puolessa välissä tajuton kyllästys, että eikö tämä leivonnainen ikinä lopu!

Käytin itse leivosten koristeluun pensasmustikoita, mutta koristeena voisi toimia myös muut tuoreet marjat, kauniit suklaarakeet tai sokerimassakoristukset. Itse pitäisin koristeet yksinkertaisina, sillä ruusuke itsessään on jo sangen kaunis, mutta tykkäänkin eniten simppeleistä ja moderneista linjoista. Sieluiltaan ruusukuvioidut, romanttishenkiset ihmiset luultavasti taas tykkäisivät enemmän, jos ruusukkeen koristaisi vielä runsaammin. Nämä ovat makukysymyksiä.


Tuplasuklaaminimuffinit


n. 40kpl


taikina:
  • 130g voita huoneenlämpöisenä
  • 45g kidesokeria
  • 4 kpl keltuaista
  • 120g taloussuklaata
  • 4 kpl valkuaisia  
  • 100g kidesokeria
  • 120g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 5g vaniljasokeria
 
Suklaaganachekuorrutus:
  • 260g taloussuklaata  
  • 70g kermaa
  • 30g voita

    Koristeeksi:
    • pensasmustikoita


    Vaahdota pehmeä voi pienemmän sokerimäärän kanssa valkoiseksi ja kuohkeaksi.

    Vatkaa valkuaiset ja isompi sokerimäärä marenkivaahdoksi.

    Sulata suklaa. Sekoita sula suklaa voi-sokerivaahtoon. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. 

    Nostele joukkoon marenkivaahto ja viimeisenä vehnäjauho, johon on sekoitettu vaniljasokeri.
    Nostele massa pursotinpussiin.

    Aseta minimuffinipelti ja paperiset vuoat valmiiksi. Pursota vuoat puolilleen muffinimassaa.

    Paista 200C asteessa 15min per pellillinen. Jäähdytä huoneenlämpöön.

    Valmista ganache sulattamalla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi esim mikrossa. Lämmitä lyhyissä pätkissä, ettei suklaa kuumene liikaa.
    Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja vatkaa sitten kuohkeaksi.

    Lappaa suklaamassa tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota pienet ruusukkeet muffineille. 

    Aseta pensasmustikat jokaiseen muffiniin kuorruteruusukkeen keskelle.

    Nosta kylmään asettumaan.

    Säilyvät hyvänä kylmässä nelisen päivää. Säilytä rasiassa kannen alla.

    . . .