Viime päivät olen intoillut vähän toisenlaisista kekseistä Ravintolapäivämietteiden merkeissä, mutta nämä suklaahippukeksit ansaitsevat nämäkin kyllä kunnon aatoksia.
Käytin itse suklaana sekä valkoista, normaalia leivontasuklaata (55%) ja sellaista oikeasti tummaa suklaata (70%) sekaisin. Toimi erinomaisesti.
Muskottipähkinä on tässä reseptissä melko oleellinen. En suosittele jättämään sitä pois, ellei allergia vaivaa.
Aineslista on melko pitkä, mutta keksit on todella helppo valmistaa.
Ainekset vain hierotaan tasaiseksi massaksi ja valmista on.
Yön yli kylmässä pitäminen parantaa rakennetta, joten sitäkään en suosittele jättämään väliin.
Taikinan voi myös pakastaa ihan rauhassa ja leikata sitten pötköstä paistettavia siivuja jenkkityyliin.
Nautinnollisia keksihetkiä!
Gluteenittomat suklaahippukeksit
- 85g gluteenitonta kaurajauhoa (voi korvata maissilla)
- 175g riisijauhoa
- 95g tärkkelystä (peruna/tapioka/maissi)
- 4g ksantaania
- 225g voita
- 60g tummaa siirappia
- 200g kidesokeria
- 5g ruokasoodaa
- 5g leivinjauhetta
- 1/2tl jauhettua muskottia
- 1 vaniljatangon siemenet
- 55g kananmunaa
- 20g keltuaista
- 350g valinnaisia suklaita rouhittuna
Sekoita aineksista tasainen massa hieromalla kaikki ainekset sekaisin.
Kääri taikina kelmuun ja pidä jääkaapissa yön yli.
Punnitse taikinasta 55g paloja, pyörittele ne palloiksi ja litistä kämmenellä litteämmiksi pyörylöiksi. Paista 180C asteisessa uunissa noin 12min tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä reunoilleen.
Anna jäähtyä täysin ennen siirtämistä.