17.3.2012

Vadelmabrownies

Kokeilin ja muokkasin tänään uusiksi brownies-reseptiä onnistuneella lopputuloksella.




Vadelmabrownies



  • 200 g ruokokidesokeria
  • 30 g taloussokeria
  • 50 g kaakaojauhetta
  • 125 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 50 g mantelijauhetta
  • 50 g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g jäisiä vadelmia
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokerit ja kaakaojauhe. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sillä välin voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.


Sekoita muut ainekset kattilaan ja hämmennä tasaiseksi massaksi.
Kaada vuokaan ja levitä vuoan pohjalle. Kypsennä uunin keskitasossa noin 40 minuutin ajan.
Anna jäähtyä täysin ennen tarjoamista. Tarjoa lisänä vaniljalla maustettua ja vain kevyesti makeutettua kermavaahtoa.


. . .