Sattui vielä sikäli hyvin, että pakkasessa oli vielä vadelmia jäljellä aikaisemman vadelmabrownies-leivontasession peruina.
Suklaakiisseli ( 4 annosta )
- 500 ml kevytmaitoa
- 70 g taloussokeria
- 45 g peruna- tai maissitärkkelystä
- 30 g kaakaojauhetta
- 10 g vaniljasokeria
- marjoja tai hedelmänpaloja toveriksi
Sekoita vispilällä kylmän maidon joukkoon sokeri, tärkkelysjauho ja kaakaojauhe.
Kuumenna seosta kattilassa keskilämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoitellen, kunnes seos sakenee. Keitä noin minuutin ajan samalla hämmentäen.
Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla.
Ripottele kiisselin pintaan hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi ja jäähdytä huolellisesti.
Annostele maljoihin marjoja tai hedelmänpaloja ja lusikoi kiisseliä päälle. Tarjoa kylmänä.
Päätin myös aloittaa hurjan projektin, jonka kanssa saankin sitten tahkota pitkään ja hartaasti.
Minulle on kertynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana melkoinen kasa reseptejä erilaisille lippulappusille, muistikirjoihin ja muihin, ja suurinta osaa en ole ikinä edes kokeillut. Nyt alan käydä niitä läpi pikkuhiljaa testailemalla ja makustelemalla, jotta saan sieltä eriteltyä itselleni ne oikeasti minua miellyttävät ja toimivat ohjeet talteen.
Proggikseen kuuluu tietenkin myös valmiin tuotoksen dokumentointi ja reseptin ainesten punnitseminen, jotta saisin onnistuneet ohjeet tallennettua pdf-muotoon.
Pikkuhiljaa. :)
. . .