6.4.2013

Eläinten sirkusSain reilu viikko sitten taas mahdollisuuden ilahduttaa väkeä tilaustyön valmistamisen merkeissä. Pyydettiin saada sirkusteemainen kakku marsipaanilla päällystettynä työpaikan läksiäiskahvitukseen. 
Ainoa ei-ei oli pellet, joita ei saanut olla, mutta muutoin toivottiin niin iloista kuin suinkin.

Päätin kakun muodon kanssa kokeilla jotain ihan muuta.
Kakkupohjat olivat ihan tavallisia suklaisia sacherpohjia, joiden yhtenä etuna on hyvän maun lisäksi riittävän jämäkkä rakenne kolmiulotteisempiin kakkuihin.
Leikkasin kolme kakkua levyihin ja pistin kakut puoliksi. Kasasin  kostutetuista levyistä ja kuohkean makoisasta mangotäytteestä halkaistun sylinterinmallisen kakun. Kakku sai jämähtää jääkaapissa yön yli kelmutettuna ja seuraavana päivänä levitin kosteussuluksi appelsiinilla maustettua suklaaganachea.

Peitin pitkän sivun vaaleankeltaisella marsipaanilla, jonka olin sävyttänyt itse sekoittamalla vitivalkoista marsipaania tavallisen keltaisen joukkoon. Päällystin kakun päädyt valkoisella marsipaanilla. Liimasin päätyjen liepeet kiinni veden avulla ja pyörittelin keltaisesta ja punaisesta hauskat kierreköynnökset koristamaan saumakohtia.

Päädyin eläinten sirkukseen aiheena, sillä se oli varmasti kaikille sopiva ja siitä oli helppo tehdä sekä iloinen että hellyttävä yhtä aikaa.
Kakun toiselle sivulle laitoin norsuperheen kulkemaan tyytyväisenä paraatikulkueessa.
Halusin eläinten olevan mahdollisimman pelkistettyjä ja satukirjamaisia, jotta ne olisi paitsi helppo ja nopea tehdä, ne myös sopisivat tyylinsä puolesta lastenkekkerimäiseen tunnelmaan, jota koitin kakkuun luoda.

Leikkasin isot norsut paperista leikatun sabluunan avulla aika rouheasti harmaaksi sävytetystä marsipaanista. Painelin reunat siisteiksi sormillani, sillä leikatut reunat jäävät helposti epäsiistin näköisiksi, jos niille ei tee mitään.
Liimasin norsut vedellä kakun kylkeen.
Norsujen korvat on tehty vaaleamman harmaasta marsipaanista vapaalla kädellä leikaten.
Pääkoristeet ja selän liinat on leikattu vapaalla kädellä, mutta sulkatupsut on otettu pienellä pisaramuotilla ja taivutettu kaarevaan muotoon. Silmät ovat mustaa marsipaania.
Yksityiskohdat on maalattu mustalla elintarvikevärillä hyvin suuuntaa antavasti.

Vauvanorsu on leikattu pienellä norsumuotilla, jollaisen satuin omistamaan. Taivutin kärsän ylöspäin, ja lisäsin vaaleammasta harmaasta leikatun korvan, sekä samanlaiset asusteet kuin isommillekin norsuille. Tuli aika söpö, sanoisin.
Päätyyn halusin sirkusleijonan.
Ujon leijonan harja on leikattu marsipaanilevystä hyödyntäen sellaista kourunmallista marsipaanityökalua.
Pää on muodoltaan hyvin simppeli ja ilmeikkyys tuleekin yksityiskohdista. Nenä ja silmät ovat mustaa marsipaania.Kakun toisella sivulla ilahduttivat jonglööraava mustekala ja palloa tasapainotteleva hylje.
Olin luonnostellut hylkeen aiemmin paperille, jotta saisin marsipaaniversioon muodot oikein. Leikkasin lopullisen version vapaalla kädellä harmaasta marsipaanista.


Jonglööraava mustekala on oma suosikkini näistä. <3

Päätyyn pyörittelin varrastikkuja varsina käyttäen ilmapalloja ja koristin kaiken muun liikenevän tyhjän tilan perusvärisillä tähdillä.

Saaja tykkäsi kovasti ja kakku oli kuulemma huvennut läksiäiskahveilla kiitettävää vauhtia.
Olen lopputulokseen tyytyväinen ja mielestäni onnistuin tavoittamaan asiakkaan vision hyvin.
Sirkus on aina hieman over-the-top, joten sain mahdollisuuden hullutella ja leikitella koristelun kanssa mieleni mukaan.
Tätä lisää!

. . .

Ei kommentteja: