29.4.2013

aatteiltaan punertava vappukakku




Vappuperinteeseemme kuuluu useimpina vuosina hyvässä seurassa vappupäivänä käyskennelty vappupromenadi, minkä jälkeen siirrymme nauttimaan hiukopalaa. Usein nakit ja perunasalaatti kuuluvat pöydän antimien joukkoon ja palan painikkeena on simaa, jos pöydän omistaja on ollut antelias ja sellaista laittanut käymään.
Itsepantu sima on herkku, jota en ota itsestäänselvyytenä. En ole yhden vuosien takaisen vähintäänkin kummallisen kokeilun jälkeen vielä uskaltautunut sen valmistusta koettamaan, ja toistaiseksi vielä jätän simanlaiton osaavammalle väestönosalle.




Mutta kakku!

Aterian jälkipalana on totta kai kahvit jonkinsorttisen makean kanssa maisteltuna ja tänä vuonna kahvin toverina nyrkkiään heiluttaa marsipaanipäällysteinen täytekakku.
Aatepaatoksen, eli työväenmusiikin soidessa taustalla on hyvä nassuttaa herkkuja.

Erinomaista vappua kaikelle kansalle tasavertaisesti.
Elkää itteänne teloko, tai ainakaan niin, että ei tikkaamalla saada umpeen kurottua. Toisianne elkää teloko ollenkaan.

. . .