24.12.2013

piparkakkutarteletit valmistujaisiin
Menin sitten valmistumaan.
Käytännössä se tarkoittaa sitä, että olen nyt leipuri-kondiittori, mutta valmis en millään mittapuulla. Olen alallani vasta ihan alussa, mutta käyn mielelläni oppimaan työn kautta lisää.

Tarjosin muutamille lähimmilleni kahvia ja känttyä saavutukseni kunniaksi ja tarjosin siellä muun muassa näitä piparkakkutarteletteja.
Tarteletti on siis piparkakkua, jonka täytteeksi pursotin noin kaksi teelusikallista kanelilla maustettua tummaa ganachea ja sen taas peitin valkosuklaavaahdolla. Lopuksi lisäsin vain mansikat.
Yksinkertainen oli tässä paras, sillä nämä herkkupeput eivät kaivanneet mitään muuta ollakseen ihania.

Kaneliganachen valmistin taas lonkalta (arkkinemesikseni tuo mittojen uupumaan jäänti), mutta kahtakymmentä tartelettia varten käytin 100-120g tummaa suklaata, noin 10g voita ja lorauksen kevytmaitoa sekä vajaan teelusikallisen kanelia saadakseni paksuhkon, mutta pehmeän ganachen.

Valkosuklaavaahtoa kahdellekymmenelle tarteletille tein vatkaamalla 3dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja sekoittamalla sen joukkoon 150g sulatettua valkosuklaata. Valutin pehmeän vaahdon tarteletteihin ja nostin jääkaappiin muutamaksi tunniksi asettumaan ennen mansikoilla koristelua.

Maku oli mainio. Näitä täytyy valmistaa joskus uudestaankin, mutta sitten ehkä muistan mitata käyttämäni ainekset paremmin. Toivoa voi aina.

. . .

Ei kommentteja: