19.9.2015

Munattomat macaronleivokset


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi




 Otsikko kertookin jo kaiken. Macaronleivoksia ilman kananmunaa!

Ihmeaineena tässäkin toimii kikherneiden säilöntäliemi. Kirjoittelin viime huhtikuussa munattomien marenkien valmistuksesta juurikin tästä samaisesta aineesta. 
Ovat muutkin jo koittaneet macaronleivoksia liemestä tehdä, mutta pääsin itse kelkkaan kyytiin vasta nyt tässä kohtaa. Viimeisen innoituksen naulan arkkuun löi Kotoilijaleipuri-blogin suklaamacaronsit, jotka näyttivät sangen mainioilta.
Oli pakko itsekin  koittaa.

Näissä kuvissa esiintyvissä macaronleivoksissa on täytteenä valkosuklainen ruusuvesiganache, jota ryyditin muutamalla tipalla punaista elintarvikeväriä.




 Valmistin macaronleivokset ihan normaaliin tapaan.
Vaahdotin liemen ja kidesokerin ja sekoitin toisiinsa sekoitetut mantelijauheen ja tomusokerin sitten vaahdon joukkoon lastalla hangaten.

Pursotin leivinpapereille napeiksi ja annoin kuorettua noin tunnin verran pöydällä ennen paistoa.
Jalkoja ei valitettavasti muodostunut ja pinta ei ole yhtä rapean rasahtava kuin kananmunallisissa, mutta maku on todella loistava ja rakenne noin muutoin kyllä erinomainen!




Kananmunattomat macaronleivokset


  • 100g kikherneiden säilöntälientä kartonkitölkistä
  • 50g kidesokeria
  • 200g tomusokeria
  • 100g mantelia 

Vaahdota kidesokeri ja säilöntäliemi kovaksi marenkivaahdoksi.

Sekoita toisiinsa huolellisesti tomusokeri ja mantelijauhe. Tarkista, ettei ole paakkuja.

Lastalla hangaten sekoita kuivat aineet marenkivaahtoon. Tarkoitus on saada osa ilmasta pois vaahdosta ja löysyttää massaa niin, että se parissa sekunnissa tasoittuu kauniisti, mutta ei ole lirua. Hyvän koostumuksen löytäminen voi vaatia hieman harjoitusta, mutta ei ole mahdottoman vaikeaa. Massan pitäisi valua nauhamaisena lastasta.

Lappaa pyöreällä kärjellä varustettuun pursotinpussiin ja pursota leivinpapereille (vie noin kolme kpl) 2€ kolikon kokoisia nappeja. Anna kuorettua ennen paistoa.

Paista 125C asteisessa uunissa noin 25-30min.
Anna jäähtyä ennen irroittamista ihan rauhassa.

Täytä mieleiselläsi täytteellä, kuten:






. . .

2 kommenttia:

Amanda kirjoitti...

No hei näistähän tuli tosi kauniin näköiset, jalkaa tai ei! Ihan ammattilaisen tekemiä, heh heh ;) ruusuvesiganache kuulostaa myös mielenkiintoiselta!

Paha Kakku kirjoitti...

@Amanda: Kiitos! Onnistuivat kyllä oikein mainiosti. Rakenne hyvä, maku hyvä, ulkonäkö hyvä. :)
Ja jos yhtään tykkäät ruususta, kannattaa kokeilla sitä ganachea!