17.9.2015

Mustikka-banaanismoothieIhastuin nyt kuluvana kesänä smoothieiden tekoon itsekin (viimein), kun kaivoin esille kesän alussa Kenwoodini mukana tulleen blenderin.
Ei se mikään huippulaite ole, mutta saa sillä ihan kohtuullisesti laitettua asiaa sörssöksi.

Kesällä tuli nautittua ihania viileitä juomia roppakaupalla. En niinkään välitä pirtelöistä, mutta jogurttipohjaiset ovat kyllä mieleeni. Tämänpäiväiseen ujutin mukaan kotimaisten pakastemustikoiden lisäksi myös tuoreita pensasmustikoita, kun olivat halpoja. Ne laitoin koristeeksi ja juoman sekaan ja niiden kanssa smoothieni on melkein kuin kuplateetä. Paitsi vaan sellaista, jota haluaa juodakin ( Kuplateen tapiokahelmet eivät ole suosikkejani.)
Haluan juomieni olevan enemmän raikkaita kuin äklömakeita, joten tähän ei ole lisätty yhtään sokeria mukaan. Banaani makeuttaa minusta juomaa tarpeeksi. Toki jos tykkää makeammasta, voi käyttää maustamattoman jogurtin tilalla vaikka vaniljajogurttia tai jotain marjaisaa sekoitusta.

Terveysterroristi minussa vielä haluaa muistuttaa, että kaikki ulkomaiset pakastemarjat täytyy kuumentaa ja keittää joidenkin minuuttien ajan kunnon pöhinällä, että mahdolliset kontaminaatiot saataisiin pois. Sieltä voi löytyä mm. norovirusta. Kotimaisia pakastemarjoja voi syödä kuumentamatta.
Mustikka-banaanismoothie


1400g (noin 1,5l)  • 200g banaania (kaksi keskikokoista)
  • 300g rasvatonta maitoa
  • 500g rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 400g kotimaisia pakastemustikoita
  • vettä ohentamiseen (valinnainen)

Pensasmustikoita pinnalle ja sekaan kokonaisina (valinnainen)

Mittaa ainekset blenderiin ja hurruta tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa vedellä, jos haluat helpommin juotavaa juomaa. 
Laita korkean lasin pohjalle kourallinen pensasmustikoita, kaada juoma päälle ja koristele muutamalla pensasmustikalla.

Tarjoa kylmänä.
. . .

Ei kommentteja: