Suklaahippukeksit
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 150 g ruokokidesokeria (eli sitä vaaleanruskeaa)
- 1 kananmuna
- 140 g puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 1/3 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 50 g valkosuklaata rouheena
- 50 g tummaa suklaata rouheena
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokokidesokeri kuohkeaksi.
Vatkaa sekaan kananmuna.
Lisää sitten kaikki loput ainekset kerralla ja vatkaa tasaisesti sekaisin joko vatkainta edelleen käyttäen tai lastalla sekoittaen. Massa on melko jäykkää, joten käytä harkintaa koneesi vääntövoiman suhteen.
Nostele ruokalusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Muista jättää leviämisvaraa kaiken varalta.
Paista keksejä uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia riippuen uunistasi.
Anna keksien jäähtyä täysin ennen kuin irroitat niitä leivinpaperista.
Vinkkinä ehdotan, että osan suklaasta voi aivan hyvin korvata itselle mieluisilla pähkinänpaloilla.
Keksimassan voi myös pakastaa ilmatiiviisti pakattuna odottamaan käyttöä. Suosittelen käytettäväksi kolmen kuukauden sisällä pakastuksesta.
Mikäli pakastat keksimassan, muotoile massasta ensin pyöreä pötkö, jonka käärit tuorekelmuun. Laita kelmutettu pötkö mieluiten pakastepussiin, josta olet puristanut liiat ilmat pois ja sen jälkeen vielä joko toiseen pussiin tai kannelliseen rasiaan. Näin estät vieraiden hajujen ja ns pakastimen maun tarttumisen keksimassaan.
Ennen leivontaa sulata keksimassapötkö huoneenlämmössä ja leikkaa tavallisella ruokaveitsellä siitä sentin paksuisia viipaleita, jotka paistat uunissa kekseiksi.
. . .