7.5.2012

kanapiiras



Kaapissani oli pieni paketillinen maustamattomia broilerin fileesuikaleita, jotka viettivät viimeistä käyttöpäiväänsä tänään.
Kaipasin vähän vaihtelua iltaruokapuoleeni, joten päätin valmistaa kanapiiraan.
Käytin piiraaseen kaapeistani löytyneitä aineksia muuten, mutta jumboherkkusienet piipahdin ostamaan kaupasta, sillä tuoreita sieniä en pidä kaapissani varalla. :)

Laitoin ainesmäärät täysin lonkalta, joten reseptikin on hieman epämääräinen paikoin. 

Kanapiiras

täyte:

  • 200 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
  • 2 jumboherkkusientä siivutettuina
  • 1 pieni keltasipuli suikaleina
  • 1 yksikyntinen valkosipuli siivuina
  • muutama reilu nokare voita
  • loraus öljyä
  • 1/2 pieni punainen paprika
  • 2 rkl ananasmurskaa
  • noin 50 g fetajuustoa murusina
  • 5 kokonaista mustapippuria jauhettuna morttelissa
  • 5 kokonaista korianterinsiementä jauhettuna morttelissa
  • 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • chilijauhetta oman maun mukaan
  • hyvä hyppysellinen suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl maitoa
  • 50 g emmentalraastetta

pohja:

  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 2/3 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 3 rkl kylmää vettä


Lämmitä uuni 225C asteeseen.

Nypi voi ja vehnäjauhot muruiseksi seokseksi ja lisää sitten vettä sen verran, että saat juuri ja juuri kasassa pysyvän piiraspohjamassan. Älä vaivaa massaa, ettei siihen muodostuisi sitkoa.
Kauli massa pyöreäksi levyksi jauhotetulla alustalla ja nosta se sitten kaulinta apuna käyttäen halkaisijaltaan 20cm leveän piirasvuoan päälle.
Painele varovasti kaulittu massa vuoan muotoja mukailemaan ja leikkaa terävällä veitsellä vuoan reunojen yli ulottuvat piiraspohjasuirut pois.

Valmista sitten täyte.


Kuumenna paistinpannu tai paistokasari melko kuumaksi ja kypsennä kana tilkassa öljyä.
Kun kana on melkein kypsynyt, lisää voinokareet, toinen loraus öljyä ja sienisiivut, sipulit ja valkosipulit. Paista aineksia, kunnes sienistä irtoaa hyvin nestettä ja sipulit alkavat pehmetä.
Sammuta levy ja nosta pannu pois lämmöltä. Sekoita muut ainekset joukkoon, kaada täyte piiraspohjalle, tasoita ja nosta vuoka uuniin.

Kypsennä piiras 225C asteessa uunin keskitasossa noin 25 minuutin ajan. Anna piiraan levätä hetken aikaa ennen tarjoamista.

. . .