19.8.2013

monsterimahtia





Katselimme tyttäreni kanssa yhdessä Youtubesta leivoskeluvideoita ja tämän Nerdy Nummies'in Monster High cupcakes-valmistuspätkän nähtyään tyttöni pyysi, josko voisimme sellaisia tehdä itsekin. Oli lauantai ja hövelinä henkilönä tuumasin, että saisimme siitä sunnuntaille hauskaa puuhattavaa.
Olin ihan oikeassa. 





Pyöräytin iltamyöhällä pikeeriä yhden valkuaisen edestä ja spritsasin noita söpösöpöjä pääkalloja kuivumaan koristelua varten. Luonnostelin sitruunamehupurkin pohjan avulla piirrettyihin ympyröihin kalloja, joita käytin malleina leivinpaperin alla spritsatessa.

Paha vain, että värit levähtivät, mutta minulla ei ollut aikaa kuivatella niitä pikeerauksen lomassa. Uni painoi niskaan ja halusin saada kaiken mahdollisimman nopeasti valmiiksi, jotta kello ei ehtisi kipittää hävyttömän myöhäiseksi.





Värjäsimme vaniljan makuisen perusmassan elintarvikeväreillä ja lopputulos oli huisa. Liila voikreemi oli maustettu vaniljalla ja hennosti ruusuvedellä.
Vaaleanpunaiset nonparellit olivat ihan perusmarkettitavaraa.









Tyttärenikin pääsi pursotinpussin varteen ja koristeli osan leivoksista.
Sunnuntaipuuhaksi oikein mukavaa. Nyt koitan vain löytää muutamalle ylimääräiselle yksilölle rakastavaa adoptioperhettä, mutta onneksi hädässä ystävä tuta.




. . .


Vaniljacupcakes


6 isoa leivosta


  • 120g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 140g kidesokeria
  • 7g leivinjauhetta
  • 40g huoneenlämpöistä voita
  • 120g maitoa
  • puolikkaan vaniljatangon siemenet tai vastaava määrä jauhettua vaniljaa
  • 1kpl kananmunia (n.55g)

Esilämmitä uuni 180C asteeseen tasalämmölle.

Mittaa kaikki ainekset vatkauskulhoon ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella 2-3 minuutin ajan.
Voit halutessasi jakaa massan kuppeihin ja värjätä sen elintarvikeväreillä eri värisiksi.

Lusikoi massaa suuriin muffinivuokiin (esim amerikanmuffinivuoat) ja aseta vuoat muffinipellille tai tavalliselle uunipellille. Nosta kuumaan uuniin ja kypsennä uunin keskitasossa 20-25 minuutin ajan.

Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja nosta sitten jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan kuorruttamista.




Vaniljainen voikreemi


riittää erinomaisesti 6:lle muffinille


  • 80g huoneenlämpöistä voita
  • puolikkaan vaniljatangon siemenet tai vastaava määrä jauhettua vaniljaa
  • 7g ruusuvettä (etnisistä elintarvikeliikkeistä)
  • 10g maitoa
  • 180g tomusokeria
  • elintarvikeväriä (valinnainen)

Mittaa ainekset vatkauskulhoon ja vaahdota seosta, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Pyöräytä tomusokeria sekaisin muiden ainesten kanssa ennen kuin aloitat vatkauksen, jotta se ei pölähtäisi pahasti.
Lisää väriä hieman heti alussa ja vatkaa kreemiä hetki. Lisää väriä tarvittaessa, jotta saat haluamasi sävyn.

Lastaa valmis kreemi massapussiin, johon on asetettu 11/12-millinen avokärkinen tähtitylla ja pursota muffineille kaunis spiraali kuorrutetta. Aloita ulkoreunasta ja etene kohti keskustaa.

Jos tahdot ripotella kreemin päälle nonparelleja tai muita koristeita, tee se heti pursottamisen jälkeen, sillä kreemin pinta kuorettuu nopeasti ja kevyet koristerakeet eivät enää jää siihen kiinni.

Kreemiä voi käyttää myös kakkujen täytteeksi tai kosteussulkukerrokseksi marsipaanin tai sokerimassan alle.

. . .

Ei kommentteja: