26.7.2013

Klonkku

Äidilläni on tänään syntymäpäivä (hei äiti, ja onnea!) ja valmistin hänelle syntymäpäivälahjaksi Klonkku-kakun.

Lienee ehkä tarpeen vielä erikseen mainita, että hän ihan itse sitä pyysi, eli olen ihan rakastava lapsonen tässä, enkä lainkaan koita vihjata mitään epämiellyttävää kenestäkään. Ihan tosi!
(Joo, äitini on aika hyvä tyyppi. Saa olla luvan kanssa vähän kade.)Piirsin Klonkusta luonnoksen erään netissä näkemäni örkkikuvan inspiroimana. Käytin tätä kuvaa pohjana miettiessäni kakun lopullista ulkomuotoa.kaunis hymyKlonkku on puolukka-valkosuklaakakkua (resepti tässä), jonka ohjeen kehittelin tätä projektia silmällä pitäen.
Klonkun sisuksissa on vadelmamurskaa, eli sokeritipan kanssa kiehautettuja pakastevadelmia ja valkosuklaavaahtoa. Valkosuklaavaahdon valmistin vatkaamalla 90g laktoositonta vispikermaa vaahdoksi ja sekoittamalla sen joukkoon 50g sulatettua valkosuklaata.  Kostukkeeksi käytin vadelmista irronneen mehun ja kakku itsessään myös oli mukavan kostea jo valmiiksi.

Kosteussulkuna oli vadelmavoikreemiä, jonka heitin kasaan lonkalta aineita punnitsematta. Pitäisi aina muistaa kirjata ylös, tiedän.
Päällinen on sokerimassaa. Musta ja valkoinen olivat valmiita sävyjä, sinisen värjäsin itse sävyttämällä valkoista kahteen eri tummuuteen.

Klonkku riittää noin kymmenelle rohkealle ruokailijalle kokonsa puolesta.Loppuun vielä linkki tube-videoon, jossa Klonkku laulaa surulliset syntymäpäivätoivotukset kakun henkeen sopivasti.

http://youtu.be/35h7-HEQ0Ag


.  . .

Ei kommentteja: