Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi
Hurjan hyvää. Niillä sanoilla kuvailisin tätä Helsinki Wildfoodsin reseptillä valmistettua nokkospestoa. Erinomaista ja kaiken lisäksi vielä gluteenitonta ja vegaanista!
Valmistin oman eräni käyttäen kuivattua nokkosta tuoreen asemasta. Tuoretta kun ei näin talvisaikaan mistään löydä, ellei ole ollut edelliskesänä fiksu ja pakastanut sitä talteen.
Resepti on todella helppo. Tarvitset oikeastaan vain blenderin ja se on siinä. Tehosekoittimen on suotavaa olla riittävän tehokas, sillä pähkinät eivät mene muruksi ihan pilipalilaitteella. Omallani oli vähän kakistelemista, mutta se onkin sangen tehoton lelu.
Sauvasekoitin saattaisi toimia myös tässä, jos tehosekoitinta ei ole saatavilla.
Kuivatun nokkosen kanssa pelatessa kannattaa muuten muistaa, että veden on hyvä olla kiehuvan kuumaa. Kuuma vesi pehmittää kuivatun nokkosen kylmää tehokkaammin ja nopeammin.
Sitten reseptiin!
Nokkospesto
n.500g
- 15g kuivattua nokkosta
- 150g kiehuvaa vettä
- 200g cashewpähkinöitä
- 2rkl ravintohiivahiutaleita
- valkosipulinkynsi
- 1rkl nokkossuolaa (tavallinen käy myös)
- n. 1-2dl oliiviöljyä (tai enemmän tarvittaessa)
Kiehauta vesi ja kaada se kuivatun nokkosen niskaan. Anna seistä ja turvota muutaman minuutin ajan.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää öljyä tarpeen mukaan niin, että saat tasaisen ja pehmeän tahnan.
Pesto on parhaimmillaan samana päivänä, mutta säilyy muutaman päivän jääkaapissa.
. . .
Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Helsinki Wildfoodsin kanssa.
. . .