27.8.2012

suklaamuffinit


Leivoin viikonloppuna siskon ja tyttären kanssa suklaamuffinsseja.
Säädin perusmassan ohjetta suklaan makuiseksi ja pyöräytin maitosuklaisen kuorrutteen. Muffinseista tuli miellyttävän kosteita ja maukkaita.

Suklaamuffinit

(12 kpl)


  • 210 g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 30 g kaakaojauhetta
  • 280 g taloussokeria
  • 80 g huoneenlämpöistä voita
  • 240 g maitoa
  • 2 kpl kananmunia


Laita uuni lämpenemään 180C asteeseen tasalämmölle.
Aseta valmiiksi 12 amerikanmuffinivuokaa joko muffinipeltiin tai tavalliselle uunipellille.
Vatkaa kuivat ainekset ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja munat joukkoon ja vatkaa, kunnes massa on tasaista.
Valuta tai lusikoi massa muffinivuokiin tasaisesti. Täytä vuoat ensin 2/3 täyteen ja sen jälkeen jaa loppu massa tasan vuokien kesken. 



Kypsennä muffineja uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Paistoaika saattaa vaihdella hieman, sillä jokainen uuni kypsentää hieman eri tavoin.

Suklaakuorrute:

  • 130 g maitosuklaata
  • 80 g huoneenlämpöistä voita
  • 10 g kaakaojauhetta
  • 70 g tomusokeria


Anna muffinien jäähtyä sillä välin, kun valmistat kuorrutteen.
Sulata maitosuklaa varoen kuumentamasta sitä liikaa. Suklaa seisottuu, mikäli sitä kuumennetaan liian kuumaksi ja on sen jälkeen käyttökelvotonta kuorrutteen valmistukseen.Lisää muut kuorruteainekset suklaan kanssa kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi ja kuohkeaksi.
Ripottele esimerkiksi nonparelleja tai vastaavia koristeita muffineiden pinnalle.
Säilyvät hyvinä muutaman päivän kylmässä. 





Lusikoi suklaakuorrute pursotinpussiin ja pursota muffineille. Voit halutessasi myös levittää kuorrutteen veitsellä tai lastalla. Kuorrute riittää kaikille muffineille, mikäli sitä ei läträtä ylenpalttisesti. Jos haluat muffineillesi runsaasti kuorrutetta, valmista puolitoistakertainen tai kaksinkertainen annos.
Muffinit ovat parhaimmillaan viileinä.

Säilyvät hyvinä muutaman päivän ajan kylmässä säilytettyinä.

. . .