5.10.2012

keksien koristelua

Lokakuu pääsi käyntiin maanantaina ja päässäni naksahti, kun hoksasin, että kuukauden kuluttua on jo Kekrin aika!
Vietän useimpina vuosina Kekriä jossain muodossa; yleensä melko vaatimattomasti kylläkin.
Kekri on ennen aikaan ollut vuoden vaihtumisen ajankohta, jolloin  muun muassa työväen sopimukset on solmittu tai uusittu uudeksi vuodeksi. 
Kekri on ollut aina myös hyvin henkinen juhla, jolloin on muistettu edesmenneitä rakkaita mutta myös luotu katse uusiin, tuleviin asioihin.

Samankaltaisia juhlia vietetään ympäri maailmaa eri nimien alla, joista tunnetuin on kenties Halloween.
Varsinkin Yhdysvalloissa suosittu juhla, Halloween tai All Hallows Eve perustuu ajatukseen, että elävien ja kuolleiden maailmat erottava verho ohenee ja yhden yön ajan henget vaeltavat elävien keskuudessa. Riippunee katsojasta, onko tämä hyvänä vai ikävänä pidettävä asia. :)
Nykyään Halloween on erittäin kaupallistettu juhlapyhä ja kurpitsakrääsä on rantautunut jopa meille Suomeenkin asti, vaikkei täällä ole ollut tapana kierrellä karkkia kerjäämässä syksyisin. (Pääsiäinen on sitten toinen juttu.)Päätin kokeilla valmistaa pikeerikuorrutettuja keksejä nyky-Halloweenin pop-henkisillä kuva-aiheilla.

Testailin ensin pikeerillä piirtämistä, mikä toimi kohtuullisen hyvin.Sitten muistin, että olin alunperin ajatellut kuville valkoisia taustoja ja koitin täyttää jo kuvitettuja keksejä valkoisella pikeerillä jälkeenpäin, mutta se oli kyllä asian vaikeimman kautta vääntämistä.
Huomasin hyvin nopeasti, että "Ei näin."Lopulta päätin taustoittaa osan valmistamistani kekseistä valmiiksi valkoisiksi (ne ovat parhaillaan koululla kuivumassa huomiseksi) ja kokeilen huomenna uudelleen.

. . .