25.1.2013

It's-a me, Mario!


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fiAina välillä käy tuuri ja pääsen valmistamaan erityisen mielekkäitä tilauskakkuja. Toistaiseksi kaikki tilatut kakut ovat olleet mielekkäitä töitä, vaikkakin jotkut nousevat kivuudessa toisten ohitse, kuten vaikka tämä herra Mario tässä.

Tahkosin 8-bittisellä Nintendolla Super Mario Bros 3:sta peukalot kipeinä ala-asteelaisena ja oli suuri ilon ja riemun päivä, kun pelasin pelin ekan kerran ihan itse läpi alusta loppuun. Pelejä ei voinut tallentaa, joten se piti tahkota yhdellä istumalla kokonaan lävitse. <3
Mario meni synttärikakuksi 12-vuotiaalle pojalle, joka toivottavasti tykkää kakustaan yhtä paljon kuin minä. 

Kakku on melko tarkkojen toiveiden mukaan valmistettu, sillä täytteiden piti olla tietynlaiset ja Mariosta piti saada pelkkä pää. Selasin kuvia netistä ja luonnostelin niiden pohjalta oman käsitykseni miekkosesta. Samalla pystyin pohtimaan kakun rakennetta.
Kakun piti riittää 30 hengelle, joten kasasin halkaisijaltaan arviolta 24-senttisistä pyöreistä suklaakakkupohjista leikkelemällä sopivan kokoisen rungon kakkuun.

Täytin kakun vadelmahillolla ja suklaavaahdolla. Laitoin kosteussuluksi voikreemin sijaan pehmeän suklaaganachen, sillä voikreemi suklaakakussa ei olisi toiminut lainkaan.
Värjäsin ihonvärisen marsipaanin itse sekoittamalla valkoisen marsipaanin joukkoon vaaleanpunaista, tummanpunaista, keltaista sekä ruskeaa marsipaania. Kaulitsin kasvoiksi tulevan marsipaanin noin 3-4 milliseksi ja nostin paikoilleen.
Aloitin siloittamisen nenän kohdalta ja etenin siitä reunoille.

Otsan kohdalta leikkasin marsipaanin mukailemaan Marion lippalakin reunaa, sillä en halunnnut liian paksua marsipaanipäällystettä kakkuun laittamalla useampaa kerrosta päällekkäin.

Lisäsin pulisongit ruskeasta marsipaanista ja hatun kuvun kirkkaanpunaisesta. Siistin lakin ja ihon saumakohdan huolellisesti.
Muotoilin hattuun lipan paksusta marsipaanilevystä ja liimasin sen kiinni käyttäen tavallista vettä sudilla siveltynä.
Silmät on kasattu palasista ja rajattu ohuen ohuilla mustilla marsipaanipötköillä. Kaikki osat on liimattu veden avulla paikoilleen.
Tavoittelin sarjakuvamaista lopputulosta ja käytin siksi mustia rajauksia silmissä ja pulisongeissa. "Piirsin" myös korvat mustilla marsipaaninauhoilla hyvin pelkistettyyn malliin.
Kakun valmistaminen oli hauska haaste, sillä en ollut aikaisemmin valmistanut ainoatakaan muotoiltua kakkua. Oli myös mukavaa työstää marsipaania huomattavasti yksityiskohtaisemmin kuin mitä yleensä teen. Yleensä lisäisin rajaukset ja muut yksityiskohdat siveltimellä ja elintarvikevärillä, mutta leikattujen elementtien paikoilleen asettelu oli kivaa vaihtelua.

. . .

Ei kommentteja: