10.5.2014

Äitienpäivän suklaakakkuHuomenna on äitienpäivä. Se on aika kivaa. Tyttöni aikoo kuulemma tehdä perinteiset, eli kiikuttaa aamiaista vuoteeseen. Sitä varten minun täytyy pysyä pedissä, kunnes rituaali on suoritettu. Näin sovimme. Aika suloista ja myös ihanaa, että kultani on kasvanut niin isoksi, että uskallan päästää hänet touhuamaan keittiöön aamupalaa itsekseen. 
Otan muutenkin kohtalaisen rennosti nämä juhlapyhät. Siksipä laitan tämänkin viestin jo päivää ennen varsinaista h-hetkeä. Saanpahan huomenna loikoa vähän enemmän, kun katsomme tyttöni kanssa yhdessä leffaa ja rouskutamme hieman herkkuja.

Tätä äitienpäivää ajatellessani otin myös tilaisuudesta vaarin ja leivoin itselleni kakun. Pidän kyllä kakuista, mutta minun ei tee niitä mieli kovin usein.
Onneksi kuitenkin jaan sen muiden kanssa, sillä tämä herkku on tuhtia tavaraa. 
Kakkuna on suklaakakku, jonka välissä on maapähkinävoikreemiä. Kosteussulkuna on suklaakreemi ja pinnassa sokerimassa.
Leivoin kaksi 15-senttistä suklaakakkua, jotka pinosin päällekkäin. Tällä tavoin sain kakkuun hienosti korkeutta. Onnistuin myös massojen määrien arvioinnissa nappiin ja yhtään hukkaa ei jäänyt. Ruokalusikallista ei lasketa.

Halusin koristelusta kohtuullisella työmäärällä näyttävän näköisen. Päätin, että musta sokerimassa antaa parhaan alustan kultaisina maalatuille kuvioinneille ja keltaisille kukkasille.

Käyttämäni kultamaali on sekoitus kultapulveria (gold lustre dust) ja nestemäistä keltaista elintarvikeväriä. Ohensin väriä lisäämällä tipoittain vettä, että sain aikaan peiteväriä muistuttavan maalin. Veden lisäämisessä on oltava tarkkana, ettei väri ohene liikaa. Käytän annosteluun apteekista hankittua lääkeruiskua, jolla voin lisätä vettä tippa kerrallaan.

Itse maalaamisessa ei mennyt kauaa, sillä käyttämäni kuvio muotoutui päästäni sitä mukaa, kun sitä tein. Se oli eräänlainen luonnostelma siis, mutta suoraan kakun kylkeen. Välillä on ihana vain voida antaa mennä ja maalata, mitä mieleen juolahtaa.
Käyttämäni kukkaset tein keltaiseksi värjätystä sokerimassasta. Lisäsin keltaisen joukkoon hieman punaista, jotta sain sävystä lämpimämmän ja enemmän auringonkeltaisen.
Kakun päällä oleva iso kukka oli yksi harjoituskukista, joita tein huvin vuoksi alkuvuodesta.

Kiva kakku tehdä ja olen tyytyväinen sen onnistumiseen. Täytynee käyttää tätä väriyhdistelmää jossain toisessakin projektissa joskus, niin kiva se oli.


. . .

Ei kommentteja: