25.7.2014

Kukkakimppukakku äidilleHeinäkuu on kiireistä aikaa suvussamme, sillä suuri osa meistä on syntynyt heinäkuun aikana. Kuluva viikko varsinkin on tiuhaan kansoitettu, sillä seitsemässä vuorokaudessa kerkeää olla neljät syntymäpäivät. Seuraavana vuorossa on äitini, jolle valmistin hänen toiveestaan syntymäpäiväksi kakun taas tänäkin vuonna.

Viime vuoden kakku oli äitini pyynnöstä Klonkku (sillä äitini on hieno ihminen), mutta tänä vuonna sain ohjeeksi helpon ja ei ollenkaan suorituspaineita tuovan pyynnön "tehdä kakusta minua kuvastava". Kiitos äiti tästä. Homma olikin niiiin helppo.

No ei sentään. Rehellisesti sanottuna tehtävä oli yllättävän helppo, vaikka alussa tuntuikin siltä, että joudun tämän jälkeen mykkäkoulun kohteeksi. Äitini on nimittäin erinomainen viherpeukalo ja tykkää kukista ja viherkasveista paljon. Pienen varmistuksen jälkeen päädyin tekemään äidilleni kukkakimpulla koristellun kakun viittauksena tähän taipumukseen, jota en ole perinyt.


Kakkuna on tällä suklaakakun ohjeella leivottu valkosuklaakakku gluteenittomana. Kakun välissä on puolukkarahkamousse ja kosteussulkuna valkosuklaaganache. Pinnassa on sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta.Kukkasten teko veikin sitten aikaa. Muovailin suurimman osan kukkasista metallilangan ympärille ja annoin riippua kuivaksi telineessä. Jälki on ihan ok, kun ottaa huomioon, että en ole aiemmin tehnyt kukkia tällä tekniikalla.
Tein tätä kakkua varten ensimmäisen rusettinikin. Huh.
Ruusut valmistin kolmesta erivärisestä massasta laittaen tumminta keskustaan ja vaalentaen siitä ulospäin.
Sitten tein erilaisia fantasiakukkasia, joista nämä kuvassa olevat olivat kaikkein suuritöisimpiä. Käytin lankaa heteinä ja ripsuttelin hieman kultapölyä siitepölyksi. Runkona on metallilanka, kukka ja lehtiosat ovat sokerimassaa ja kaikki on viimeistelty kukkateipillä. Hauskaa kyllä ja täytyy harjoitella kukkien tekoa enemmänkin, että osaisi sitten jotain tulevia projekteja varten.

. . .

Ei kommentteja: