8.6.2014

Kolmen suklaan kakku


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi
Suurimpaankin suklaannälkään tepsivä lääke: Kolmen suklaan kakku.

Valmistin tällä kertaa oman kakkuni gluteenittomana ja kananmunattomana ohjeestani poiketen, sillä menen taas lautapelailemaan ruokarajoitteisten ystävieni kanssa. Koska mousset ovat munattomia ja gluteenittomia, jouduin vain vaihtamaan käyttämäni keksit sopivampiin ja avot.
Tein omaan kakkuuni vielä kaakaopohjaisen kiilteen. Tuskailin hetken aikaa muun koristelun kanssa, sillä vakiovarustukseni, eli tuoreet marjat/hedelmät ovat pannassa ystäväni allergioiden vuoksi. Menin sitten luovan puolelle ja käytin koristelussa keksimurua ja pikaisesti tehtyjä suklaakiehkuroita, joihin olin ripotellut nonparelleja päälle. Tuli onneksi kiva ja toimiva.Kolmen suklaan kakku


yksi halkaisijaltaan 20-senttinen kakku


Pohja:
  • 125 g digestivekeksejä
  • 50 g voita
  • 7 g kaakaojauhetta
Moussekerrokset:
  • 450 g kevytmaitoa (täysmaitokin ok)
  • 450 g vispikermaa (kuohukin käy)
  • 150 g tummaa suklaata (kaakaota n. 50%)
  • 150 g maitosuklaata
  • 175 g valkosuklaata
  • 15 g liivatejauhetta (lehdetkin käyvät)
  • valinnaisia koristeita

Esivalmistele ensin kakkurengas. Aseta rengas leivinpaperoidulle alustalle ja vuoraa se reunakalvolla.
Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta leivinpaperi pohjalevyn päälle ja kiinnitä reunat paikoilleen. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois reunoilta. Aseta reunakalvo paikoilleen.
Mikäli et tahdo käyttää reunakalvoa, voit jättää sen pois. Silloin älä pakasta kakkua lopussa, vaan pidä sitä siellä vain sen verran, että se on hyytynyt ja siirrä se sitten jääkaappiin. Irroita käyttäen kuumaa veistä tai palettia.

Valmista sitten digestivepohja. Murskaa keksit survimella tai esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää ensin kaakao keksimurun joukkoon ja sitten sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
Painele muruseos kakkurenkaan pohjalle ja tasoita lusikalla reunat siisteiksi.
Nosta sitten kakkurengas jääkaappiin odottamaan ja kovettumaan.
Valmista tumma suklaakerros. Mittaa mikronkestävään pikkukuppiin 75g maitoa ja punnitse sitten sen joukkoon 5g liivatejauhetta. Sekoita ja jätä sivuun turpoamaan. Mikäli käytät liivatelehtiä, mittaa maito kuten edellä, mutta aseta liivatelehdet erilliseen astiaan kylmään veteen likoamaan. 
Mittaa sitten isompaan mikronkestävään astiaan 150g tummaa suklaata sekä 75g maitoa. Sulata suklaa mikrossa keskiteholla noin 20 sekunnin jaksoissa sekoitellen aina huolellisesti jokaisessa välissä. Varo polttamasta suklaata! Laita sulatettu suklaa sivuun odottamaan.
Vaahdota sitten 150g kermaa pehmeäksi, mutta muotonsa pitäväksi vaahdoksi.
Ota liivatteen sisältvä maitoastia ja sulata liivate mikrossa. Kuumenna liivatettakin varoen, sillä liivate on myös herkkää palamaan. Sekoita sulanut ja tasarakenteinen liivatemaito sulan suklaan joukkoon. Hämmennä tasaiseksi.
Lisää sitten suklaaseosta vähän kerrallaan kermavaahdon joukkoon samalla hämmentäen, kunnes massa on tasaista.
Ota digestivepohja jääkaapista ja kaada suklaamassa roiskuttamatta kakkurenkaaseen. Nosta kakku pakkaseen hyytymään.
Valmista sitten maitosuklaakerros. Toimi samoin kuin edellä on kuvattu. Mittaa 75g maitoa ja siihen liivate. Jätä turpoamaan.
Sulata 150g maitosuklaata ja 75g maitoa varovasti mikrossa. Siirrä sivuun.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Sulata liivatemaito ja sekoita se suklaaseen.
Sekoita suklaaseos vähän kerrallaan kerman joukkoon ja hämmennä tasaiseksi.
Nosta sitten kakkurengas pakastimesta ja kaada suklaaseos edellisen kerroksen päälle. Kaada seos varovasti, jottei tummasta kerroksesta irtoa paloja maitosuklaakerroksen joukkoon. Nosta kakkurengas sitten takaisin pakastimeen.
Valmista valkosuklaakerros.
Noudata samoja menetelmiä kuin aiemmin.
Kaada valmistunut valkosuklaamassa maitosuklaakerroksen päälle ja nosta kakku pakastimeen hyytymään.
Mikäli käytät reunakalvoa, anna kakun jäätyä täysin. Mieluiten seuraavaan päivään jopa. Irroita ensin kakkurengas ja sitten reunakalvo. Nosta jäinen kakku tarjoilulautaselle ja anna sulaa ennen tarjoilua.
Mikäli et käytä reunakalvoa, anna kakun olla pakastimessa noin puolen tunnin ajan ja nosta se sitten jääkaappiin. Irroita kakkurengas tai irtopohjavuoan reuna pyöräyttämällä kakun reunat irti kuumalla veitsellä. Nosta kakku palettia tai paistinlastaa käyttäen varovasti tarjoilualustalle. 
Koristele kakku esimerkiksi ripottamalla sen pintaan pienelle alueelle hieman kaakaojauhetta. Voit asetella kaakaojauheen päälle muutaman suklaakonvehdin ja yhden kokonaisen sekä kaksi puolikasta mansikkaa. Tai käytä luovuuttasi ja mieti omantyylisesi koristelu. 
. . .

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, saisiko vielä tuon kiilteen ohjeen? Ja kuinka kauan kestää sulaa?

Paha Kakku kirjoitti...

@anon : Kirjoittelen kiilteestä reseptiä parhaillaan. Julkaisen sen lähipäivinä. Kakun sulamisaika vaihtelee sen mukaan, sulatatko sitä huoneenlämmössä vai jääkaapissa. Sanoisin itse, että sulattaisin sitä ensin huoneenlämmössä puolitoista-kaksi tuntia (missä ajassa koristelisin sen myös) ja sitten siirtäisin sen jääkaappiin muutamaksi tunniksi sulamaan rauhassa loppuun. Lämpimänä kesäpäivänä tunti-puolitoista pöydällä->3-4 tuntia jääkaapissa. Irroita mahdolliset kalvot ja muut heti jäisestä kakusta, sillä silloin irtoavat siisteimmin.

Anonyymi kirjoitti...

Moi, saiskos tästä väännettyä myös marjaversion? Vadelmaa ja mansikkaa käyttäisin. Ja miten saan tehtyä marjakiilteen päälle?

Paha Kakku kirjoitti...

@anon: Moi! En ole ihan varma tarkoitatko nyt, että haluaisit tehdä sellaisen suklaa-marjahyydykekakun vai pelkän marjahyydykekakun? Kumpikin kuulostaa kyllä aika mainiolta. Mulla ei ole nyt äkkiseltään kumpaankaan reseptiä, mutta voisin hieroa aivonystyröitäni ja katsoa, saanko jotain sopivaa aikaan. Jos voisit laittaa mulle blogin sähköpostiin sun oman spostiosoitteen, minne voin reseptin laittaa tulemaan, niin voisin koittaa muutaman päivän kuluttua sen lähettää. :)