18.2.2015

PikeerausharjoituksiaPikeerailin männäviikoilla keksejä ja ylijäämäpikeerin käytin spritsausharjoituksiin.
Halusin kokeilla muun muassa tällaista tarkkuutta vaativaa työtä, joten nappasin  hieman sellofaania ja tussityön (kopio yhdestä Muchan työstä), jonka olin piirtänyt aiemmin erästä askarteluprojektia varten ja spritsailin menemään.
Onnistuin mielestäni aika mainiosti. Kiekon halkaisija oli noin 13cm tai jotain sinne päin.


Harjoittelin lisäksi kolmiulotteisten pikeerirakennelmien tekoa valmistamalla tällaisen kolmikulmaisen tornin. Se oli kooltaan noin 14cm korkea ja koostui kolmesta sivulaatasta ja alustasta.

Pikeerasin osat sellofaanille ja annoin niiden kuivua kuivaksi asti ennen siirtämistä. Sitten kasasin osat toisiinsa kiinni pikeerillä. Se oli sangen nopea työvaihe, mutta tärkeää oli olla tosi varovainen osien kanssa, sillä pikeeri on kuivana kovaa mutta äärimmäisen haurasta.

Hauska pieni sivuproggis.

. . .

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Aivan järjettömän hienoja!:O Oon itse aina vaan tylsästi kaikenlaisia vänkyröitä tyytynyt piirtelemään kakkujen päälle, mutta pitäisipä tälläistäkin joskus koittaa! Tosin tossa täytyy kyllä oikeastikin osata piirtää:D

Paha Kakku kirjoitti...

Kiitos kehuista! :)
Vänkyrät on usein tosi hienoja nekin -ainakin minusta. Ja ne on monikäyttöisempiä. Jos ei osaa tai halua piirtää mallikuvia itse, voi aivan hyvin vaikka jäljentää leivinpaperille kuvan vaikka jossain kirjassa olevasta kuvasta ja käyttää sitä mallina tai sitten suvereenisti vaan printata jonkun kuva-aiheen sopivaan kokoon. Tollainen kiekko toimisi muuten aika varmasti kanssa kakunkoristeena jossain marsipaani- tai sokerimassapäällysteisessä kakussa. Sen ongelma toki on, että se pirstaloituu heti ekan siivun kohdalla, mutta syötäviksihän ne herkut aina on tarkoitettu. :) Suosittelen harjoittelemaan ja kokeilemaan erilaisia pikeerikoristeiden spritsauksia ihan vaikka huviksi, sillä se on huomattavan hauskaa!

Leipoo sukkasillaan kirjoitti...

Ihan mielettömän upeita! Ei voisi millään uskoa, että ovat pikeeriä. Sinä olet todella taitava :)

Paha Kakku kirjoitti...

@Leipoo sukkasillaan: Kiitos kovasti! :)