26.7.2015

30-vuotiskahvit


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi
Juhlat on juhlittu, kahvit on juotu ja jääkaappi on täynnä rääppeitä eiliseltä.
Täytin alkuviikosta 30 vuotta ja juhlistin sitä pienimuotoisesti perheen ja lähimpien ystävien kesken.

Muistin ottaa kuvia, joten tässä niitä on!
Yleensä valmistan leivonnaisia enemmän toisille kuin itselleni, joten otin eilisestä kaiken mahdollisen riemun irti. Suunnittelin ja pohdin perusteellisesti, millaisia tarjottavia minun itseni tekisi eniten mieleni ja menin sen mukaan.
Tykkään eniten moussekakuista niiden ilmavuuden ja siloisen pehmeän rakenteen vuoksi, joten niitä oli saatava. Lisäksi mieleni teki minimuffineja ja macaronleivoksia.
Kakut olivat sangen pieniä. Suuremmat halkaisijaltaan 20-senttisiä ja pienemmät 15-senttisiä. Saatoin siis ehkä hieman innostua ja valmistaa jokaista makua kaksi kappaletta tarjolle. Ja siihen päälle kaikki muu syötävä.
Hupsis. :D


 
Kylmänä juomana oli mm itsetehtyä jääteetä. Sen valmistus on todella yksinkertaista ja se on niiiiin hyvää!

Limekakun kiille näyttää tässä aamukahdeksan jälkeen napatussa kuvassa oudolta, sillä kakku oli kuvanottohetkellä edelleen umpijäässä.
Kaikki kakut rivissä joskus aamukahdeksan jälkeen. Minulla oli selkeä visio koristelun suhteen, joten varsinaiseen koristeiden asetteluun ei mennyt kuin pieni hetki. Tykkään modernin simppelistä koristelusta. Halusin kaikkiin kakkuihin samanlaisen fiiliksen ja yhtenäisen ilmeen, mutta siten toteutettuna, että jokaiseen kakkuun tulisi kuitenkin omanlaisensa twisti.
Työelämässäkään ei ole aikaa jäädä nyhräämään jonkun mustikan täydellistä sijoittelua tai spritsin linjaa, joten yksinkertaiset, helposti ja nopeasti toteutettavat ja toistettavat designit kakkujen niskassa ovat valttia.Lime-kookos-valkosuklaakakku.
Digestivepohja, valkosuklaamousse ja päällä kookosmousse. Sisällä limecurdsydän. Pinnassa limekiille.
Koristeina vadelmia, pensasmustikoita ja limesiivuja.

Mango-passionkakku.
Digestivepohja, passionmousse ja päällä mangomousse. Pinnassa mango-passionkiille.
Koristeena vadelmia, pensasmustikoita, tuoretta passionhedelmää ja pehmeitä kultarakeita.

Kolmen suklaan kakku.
Digestivepohja, tumma suklaamousse, maitosuklaamousse ja valkosuklaamousse.
Koristeenavadelmia, pensasmustikoita, suklaalastuja ja itse valmistamiani suklaaströsseleitä.

Kakkujen lisäksi oli tosiaan vielä suklaa-lakritsamousseleivoksia, tuplasuklaaminimuffineja, mustikkakardemummaminimuffineja ja kahdenlaisia macaronleivoksia.
Suolainen puoli koostui coctailpiirakoista, etikkasipseistä (nam!), isosta kulhollisesta silputtuja kasviksia ja dipeistä.

Juomana tarjoilin kahvia, teetä, jääteetä ja limpparia. Illemmalla lasten lähdettyä avattiin hieman kuohuviiniä ja miksattiin muutamat drinkit lautapelien kaveriksi.

Täytyy todeta, että erinomaisen ihanat juhlat, ihan parhaat vieraat ja nautin olostani niin suunnattomasti, ettei voi arvatakaan!
Kiitos kaikille käyneille (jos satutte tätä lukemaan) ja aivan erityiskiitos rakkaalle ystävälleni Niinalle, joka auttoi kahvinkeitossa ja kaikessa, että ennättäisin itse paremmin seurustella kaikkien kanssa.
(Niina, et kuullut tätä sitten minulta, mutta älä ihmettele jos ovesi taakse ilmestyy laatikollinen macaronseja joku päivä.)
Ystäväni Niina vielä paparazzeili tilannetta ja toimintaa, kun loikin tuolilla gasellin lailla napsimassa kuvia tarjoiluista. :)

. . .

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Oi jospa oisin saanut olla muu-kaa-naa…!"
n-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net
https://instagram.com/namihiiri