19.7.2015

Liljoin koristettu ristiäiskakkuHyvän ystäväni sisko sai esikoisensa alkukesästä. Sovimme, että autan heitä ristiäisjärjestelyissä valmistamalla tarjottavat juhlaan.
Kuten juhlissa yleensäkin, näissäkin pääpaino oli kakussa, joka valikoitui pienen tytön nimensaannin juhlistukseen herkän romanttishenkiseksi.

Pallottelimme yhdessä erilaisia ideoita sanoin ja kuvin ja lopulta valmistamani kakun esikuvaksi valikoitui tämä Call me cupcaken ihana luomus. Toiveet olivat, että kakun päällä olisi liljoja ja värit olisivat enemmänkin vaaleaan violettiin vivahtavat kuin vaaleanpunaiset.


Kakkupohja on valkosuklainen luottoreseptilläni leivottu ja niitä on tässä kaksi 20-senttistä pohjaa päällekkäin, jotta kakkuun tulisi huomattavasti korkeutta.
Välissä on hieman lemoncurdia ja mustikkarahkatäytettä. Kosteussuluksi valmistin sitruunaisen valkosuklaaganachen ja pinnassa on sokerimassaa.


Kakun koristeluun valmistin liivatteesta liljoja (selostusta työvaiheista täällä). Niiden lisäksi kakun kyljissä on pikeeripitsiä, satiininauha ja päällä lapsen nimi sekä päivämäärä.


. . .

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hurmaava !
terkuin n-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net

Paha Kakku kirjoitti...

@nami-hiiri: Kiitos!