13.7.2015

How to: Heteet kukkakoristeisiinJouduin tänään pulman ja ongelman väliin: minulla ei ollut heteitä kukkientekoon! En tajunnut tilata niitä viimeksi kun hommasin varustuksia ja lähimpään leivontatarvikeliikkeeseen päästäkseen olisi pitänyt matkata vajaa tunti suuntaansa.

Mutta sitten sain idean!
(Ja koska maailma on niin valtava paikka, ihan taatusti joku muukin on saanut vastaavan idean tuolla jossain joskus aiemmin.)

Otin kukkalankaa (vihreää, koska olen tekemässä liljoja) ja katkoin niitä neljään lyhyeen pätkään kutakin. Ei ollut tarvetta mitata mitenkään erityisesti. Silmämääräisesti pätkin ensin puoliksi ja sitten taas puolikkaat puoliksi.

 Sitten valmistin pienen määrän paksua pikeeriä. Sen verran tönkköä, että se jätti itseensä pieniä huippuja, jotka eivät oikein asettuneet.
Värjäsin oman satsini tällaiseksi harmahtavaksi ruskeaksi (käytin ruskeaa, mustaa ja punaista), koska liljoissa on monesti ruskea ponsi.

Pyöräytin kukkalangan päätä pikeerissä niin, että siihen tarttui hyvä helmi pikeeriä ja siloitin sitten varovasti sormenpäällä kaikki rytyt ja huiput. Jos tarvitsee pienempiponsisia heteitä, otetaan pikeeriä vain vähemmän langan päähän.

Asettelin valmiit heteet murolaatikosta valmistettuun kuivatustukeen kovettumaan. Voi käyttää myös oasista tai jotain virallista kuivatustukea, jos sattuu omistamaan sellaisen. 

Vaihtamalla kukkalangan valkoiseksi, voi varioida palhon väriä kasvin mukaan, sillä valkoinen kukkalanka on todella helppo värjätä elintarvikevärillä haluttuun sävyyn. Sen voi joko maalata märällä värillä tai ehkä jopa tomuttaa tiettyyn sävyyn.

Näitä on todella helppo tehdä mielin määrin vaikka varastoon ja saa ainakin taatusti oikeanvärisiä, toisin kuin monesti valmiita hankkiessa.
Saatan siirtyä näihin kyllä ihan kokonaan.
. . .

Ei kommentteja: