22.2.2014

Nänänänä-nänänänä-BATMAN!Pienen ihmislapsen suuret ilot: Batman-kakku.

Hyvän ystäväni nuorimmaiset juhlivat synttäreitään ja perheen keskimmäinen tyttö on suuri Batman-fani. Ne lapset ovat voittaneet minut puolelleen jo kauan sitten, mutta tällaiset proggikset vain kasvattavat hyvää tahtoani entisestään. Batman-kakku(!). Teki melkein mieleni hihkaista riemusta, kun kakun aihetta sovittiin.

Minustakin Batman on hieno tyyppi, jos sitä ei rivien välistä jo huomannut.

Palatakseni takaisin aiheeseen, aloitin kakun suunnittelun tekemällä kuvahakuja sekä Batmanista että Batman-aiheisista kakuista.
Suuri osa netistä löytyvistä kakuista noudattelee samoja linjoja, joihin minäkin lopulta päädyin. Perusidea on toimiva ja sen ovat monet muutkin huomanneet.

Päällystin kakun vaaleansinisellä kaulintamassalla, jonka sekoitin itse sinisestä marsipaanista ja valkoisesta sokerimassasta.

Talosiluetit valmistin mustasta marsipaanista ja valkoisesta sokerimassasta. Annoin niiden kuivua pari päivää ja kiinnitin paikoilleen vasta viime tingassa, etteivät ne vahingossa notkahtaisi.

Batman hahmo on maalattua sokerimassaa. Luonnostelin ensin isomman kuvan, josta tein ruutukutistuksen lopulliseen kokoon. Sitten käytin tätä pientä kuvaa sabluunana leikatessani sokerimassakoristetta kaulitusta levystä. Lopulliset yksityiskohdat maalasin vapaalla kädellä sabluunaani mallina käyttäen. Kuva oli onneksi erittäin yksinkertainen.

Kakun päälle päädyin asettamaan Batman-logon. Se vain sopi siihen niin hyvin, että laittamatta jättäminen ei ollut vaihtoehto.

Kakku pitää sisällään kaakaolla maustettua sokerikakkua, suklaaganachea ja vaniljatäytettä. Synttärisankari toivoi suklaista kakkua, jonka koitin toteuttaa niin, ettei kakku olisi ihan mahdottoman äklösuklainen vaan pikemminkin keveähkö. 

Tuli hyvä kakku ja olen oikein tyytyväinen.

. . .

Ei kommentteja: