10.2.2014

Voileipäkakkua harjoituksen vuoksiPalkkatyö uupuu edelleen, mutta koitan käyttää ajan hyödyksi ja parantaa osaamistani leipomalla ahkerasti.
En sentään herää neljältä aamuyöstä -ihan niin hullu en ole- mutta yritän pitää järkevästä päivärytmistäkin kiinni, ettei arki menisi ihan plörinäksi.

Päätin tehdä pienen voileipäkakun, sillä suolaisten valmistuksessa tarvitsen lisää harjoitusta. Samalla sain itselleni tälle päivälle ruoan. Onneksi pidän voileipäkakusta paljon.

Käytin sekä tummaa että vaaleaa leipää, jonka kostutin maidolla. 
Täytteen tein sekoittamalla ruohosipulituorejuustoon surimisuikaleita ja rouheasti kuutioitua avokadoa. Maustoin massaa vielä tilkalla limettimehua ja soijakastiketta.

Annoin täytetyn kakun makustua kylmässä yön yli ennen kuorruttamista.

Kuorrutteeseen sekoitin mascarponea ja ranskankermaa, jotka vispasin pikaisesti lusikalla sekaisin. Koristelut tein kurkkusiivuin ja -suikalein mahdollisimman yksinkertaisiksi, sillä halusin kokeilla tuoreempaa lähestymistapaa iänikuisten juustoraastereunusten tilalle.

Olen tyytyväinen kakun ulkonäköön ja makukin oli hyvä.
Tosin, jos rehellinen olen, olisin kaivannut täytteeseen vähän lisää suolaista potkua.
Seuraavan kerran tällä makuyhdistelmällä tehdessä laittaisin täytteeseen silputtua kylmäsavulohta. Se toisi suolaisuutta ja lisää mielenkiintoa makupalettiin.
Saattaisin laittaa avokadoakin tuplaten, sillä avokadoa ei voi olla liikaa.
Avokadot ovat vain hyviä ja ihania.

. . .

Ei kommentteja: