25.4.2014

Kirsikka-suklaatarteletit



Bloggasin näistä tarteleteista noin kuukausi sitten, mutten koskaan jakanut tarkkaa reseptiä niiden valmistukseen.
Nyt valmistan niitä uudestaan ystävälleni ja sain hyvän muistutuksen kertoa ainemääristä täälläkin.









Kirsikka-suklaatarteletit

15kpl

  • 15kpl pienehköjä tarteletteja (esim muffinipellillä valmistettuja)
  • 75g kirsikkahilloa
  • 2dl vispikermaa
  • 100g suklaata (kaakaopitoisuus n. 50%)
Koristeluun:
  • 15-20g tummaa suklaata

Valmista tarteletit etukäteen.
Paras koko tarteleteille on noin 5-7cm. Muffinipelti on hyvä muotti niiden valmistukseen.
Valmista suklaavaahto.
Sulata suklaa ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa kerman joukkoon tasaisesti. Lappaa massa tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja aseta odottamaan hetkeksi.
Lusikoi jokaisen tarteletin pohjalle pieni teelusikallinen kirsikkahilloa.
Pursota suklaavaahto tarteletteihin niin, että hillo peittyy ruusukkeen alle.
Koristele tarteletit spritsaamalla niiden päälle hieman sulatettua suklaata.
Tarjoa saman päivän aikana.

. . .

Perusmurotaikinan ohje tässä.
Kananmunattoman murotaikinan ohje tässä.
Molemmat reseptit toimivat myös gluteenittomina versioina. Varmista, että gluteeniton jauhoseos sisältää ksantaania tai lisää sitä 2g/150g jauhoseosta.
. . .