Päätin jakaa tartelettiohjeistukset kahteen viestiin.
Kirjoitin siis näistä samoista tarteleteista noin kuukausi sitten, mutta en silloin kertonut tarkemmin valmistusohjeista.
Nyt korjaan tilanteen, kun muistan. Valmistan näitä parhaillaan ystävälle ja se kipinöitti muistinkin toimimaan.
Kuvan tarteletit ovat sekä kananmunattomia että gluteenittomia, mutta ne voi tehdä ihan tavallisinakin. Linkitän pari erilaista murotaikinan ohjetta loppuun.
Valkosuklaa-kookostarteletit
15kpl
- 15 pienehköä tartelettia (esim muffinipellillä valmistettuja)
- n.75g kookoshilloa (jam it)
- 2dl vispikermaa
- 100g valkosuklaata
koristeluun:
- 15-20g valkosuklaata
- hitunen kaakaojauhetta tai suklaaströsselimurua
Valmista tarteletit, eli murotaikinakupit etukäteen valmiiksi.
Tähän ohjeeseen sopivat parhaiten noin 5-7-senttiset tarteletit, jotka voi valmistaa esimerkiksi muffinipeltiä muottina käyttäen.
Tähän ohjeeseen sopivat parhaiten noin 5-7-senttiset tarteletit, jotka voi valmistaa esimerkiksi muffinipeltiä muottina käyttäen.
Valmista suklaamousse.
Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon.
Lappaa massa tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja laita hetkeksi sivuun.
Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon.
Lappaa massa tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja laita hetkeksi sivuun.
Annostele jokaisen tarteletin pohjalle pieni teelusikallinen kookoshilloa.
Pursota sitten jokaiseen tartelettiin ruusuke suklaavaahdosta hillon päälle.
Koristele tarteletit raastamalla niiden päälle valkosuklaata ja ripottelemalla aavistus kaakaojauhetta tai suklaaströsseliä.
. . .
Tavallisen murotaikinan ohje täällä.
Kananmunattoman murotaikinan resepti löytyy tästä.
Molemmat reseptit on mahdollista valmistaa myös gluteenittomana. Varmista, että jauhoseoksesi sisältää ksantaania tai lisää sitä 2g/150g jauhoseosta.
. . .