9.4.2014

Suklaapommit työn allaKoitan kehitellä hyvää suklaaleivosta. Se on vaikeampaa kuin haluaisin.
Riittävän suklainen maku ja kermainen koostumus on haaste, kun tasapainottelee eri raaka-aineiden määrien keskellä.

Valmistin leivoksista testierän numero yksi ja halusin heti jakaa kokeilun tulokset sekä hyvine että huonoine puolineen.

Valmistin suklaamousset ensimmäiseen kokeiluun hyvin yksinkertaisesti käyttäen vain suklaata, kermaa, maitoa ja liivatetta. Vaikka leivos maistuukin hyvältä ja sen rakenne on toimiva, siitä puuttuu se kaipaamani kermaisuus, jota esimerkiksi kananmunalisä marengin muodossa voisi tuoda.

Leivoksessa on digestivepohja, joka toimii mainiosti.

Ensimmäiseksi yritykseksi kuitenkin hyvä. Leivos pakastui erinomaisesti ja suli myös hyvin. Leivoksen irroittaminen silikonimuotista onnistuu oikeastaan vain jäisenä, joten hyvä pakastuksenkesto on olennaisessa osassa onnistuneessa reseptissä.

Glaseerasin leivokset suklaanmakuisella huippukiiltävällä kuorrutteella, joka pitää kiiltonsa jähmetyttyäänkin. Hauskaa ja näyttävää. Kokeilin sitä nyt ensimmäisen kerran ja opin ainakin sen, että se täytyy siivilöidä ennen käyttöä kaakaopaakkujen poistamiseksi. Aina oppii jotain uutta.

Leivosten koristelu on vielä aivan auki. Tahdon siihen jotain yksinkertaista ja pinnasta kohoavaa, joka sopisi makunsa puolesta suklaaseen. Inspiraatio tulee varmasti omalla ajallaan. Onhan kehitystyökin vielä vaiheessa, joten ei tässä kiirettä ole.

. . .

Ei kommentteja: